2-1 mot Uzbekistan

Sverige besegrade Uzbekistan med 2-1 i träningslandskampen på Friends Arena. Robin Quaison tvingade fram ett tidigt självmål, och Isaac Kiese Thelin tryckte in 2-0 innan uzbekerna kunde reducera. - Ingen riktig höjdarmatch idag men det var en hel del som var kul att se, säger förbundskapten Janne Andersson.

Bilden: Isaac Kiese Thelin sular in 2-0 mot Uzbekistan efter ett smart inspel från Jesper Karlsson.

Den nykomponerade svenska startelvan kom ut starkt direkt från start. 

Det första målet ordnades fram redan i den 6:e minuten av Robin Quiason som sökte Isaac Kiese Thelin med ett skruvat inlägg mot bortre gaveln. Backen Abdulla Abdullajev kom dock emellan och styrde bollen i eget mål.

Sverige skapade en hel del chanser i första halvlek, ofta via en aktiv vänsterkant där Martin Olsson och Jesper Karlsson växeldrog. Just Jesper Karlsson serverade mycket snyggt fram till 2-0, när han frös sin back i straffområdet och chippade in till Isaac Kiese Thelin som tryckte in bollen med en sula i brösthöjd.
- Kul att spela idag! Vi gör mål tidigt men sen tycker jag tempot dör lite. Skönt att vinna i alla fall, säger Jesper Karlsson.

I andra halvlek fick Uzbekistan ett reduceringsmål med 20 minuter kvar att spela. Farrukh Sayfiev hittade en vacker genomskärare från halva planen som friställde Roma-spelaren Eldor Shomurodov.
Reduceringen till trots hade Sverige relativt god kontroll på segern. Uzbekistans målvakt fick sträcka ut ordentligt på ett par vassa svenska hörnor och en frispark från Jesper Karlsson, men 2-1 stod sig tiden ut.

- Det är en del spelare som är nya och inte har spelat ihop, vilket gör att det blir lite tveksamt ibland i rörelse och bolltempo. Att tempot gick ner passade ju Uzbekistan mer än oss. Så matchen var väl ingen höjdare på det sättet, men mycket annat var kul att se. Jesper Karlssons kreativitet och vilja, och så Quaison, Nordfeldt och Olsson som visar att de varit med förut, säger förbundskapten Janne Andersson.

Daniel Sundgren byttes in i andra halvlek, och fick därmed göra landslagsdebut ett par månader före sin 31-årsdag.

Nu vänds allt svenskt fokus mot VM-kvalmatchen borta mot Grekland på onsdag. Laget reser ner till Aten under måndagskvällen.

 

 

Den svenska startelvan mot Uzbekistan.

Nationella partners