Oavgjort även i returmötet

Under söndagseftermiddagen ställdes det svenska damlandslaget mot Polens dito för andra dagen i rad. Och för andra dagen i rad slutade mötet nationerna emellan oavgjort.

Bilden: Isabel Maria Aguilar inledde Sveriges vändning när hon reducerade till 1-2.

Starten av matchen mellan Sverige och Polen under söndagen var seg från svenskt håll. Spelarna var inte riktigt påkopplade och istället kunde polskorna rättvist dra ifrån till 0–2. Då valde förbundskapten Gabriel Dias att ta en timeout.

Snacket gav resultat och Sverige klev ut med en inställning som visade prov på att man ville ta sig tillbaka in i matchen igen.

I den 14:e minuten fick man den efterlängtade utdelningen när Isabel Maria Aguilar reducerade till 1–2. Ett resultat som man också tog med sin in i pausvilan.

Till den andra halvleken steppade Sverige upp ytterligare och började bli mer förande i spelet. Det resulterade i att Ida Lindqvist vackert satte dit kvitteringen – och i minut 29 gav Madeleine Stegius Sverige ledningen i matchen för första gången.

Sverige gick mot segern, men polskorna skulle den här eftermiddagen få det allra sista ordet i och med deras kvittering till 3–3 med två minuter kvar att spela.

Därmed slutade båda mötena mellan nationerna i Helsingborg Arena oavgjort. 5–5 under lördagen och 3–3 under söndagen.

Härnäst, om ganska exakt en månad väntar EM-kval för det svenska landslaget. Då ställs man mot Spanien, Italien och Slovakien.