Oavgjort i det första mötet med Polen

Sverige och Polen spelade oavgjort, 5–5, i lördagens möte i Helsingborg Arena. Under söndagen väntar en returmatch nationerna emellan.

Det svenska damlandslaget ställdes under lördagseftermiddagen mot Polen i Helsingborg Arena. Den första landskampen på över ett år, och likaså den första landskampen för de nya förbundskaptenerna Gabriel Dias och Carlos Olave.

Polen var de som lyckades sätta dit matchens första mål, och det redan efter dryga minuten. Men Sverige skulle dock ta sig tillbaka via Isabel Maria Aguilar i den nionde minuten. Jublet i Helsingborg Arena blev stort – men dessvärre kortvarigt. Omgående tog Polen ledningen igen när de utnyttjade ett svenskt misstag.

Svensk ledning i halvtid

Genom fortsatta fina prestationer och mål från Susan Kiryo och Rebecca Rolin i tur och ordning var det däremot en svensk ledning när lagen gick till halvtidsvila.

Att det här målmässigt skulle vara en jämn match blev fortsatt tydligt även i den andra halvleken. Även om Sverige var laget som allt som oftast tryckte på var Polen farliga i sina omställningar och när de svenska spelarna tappade boll.

3–2 blev till 3–3 innan Diala Elia satte dit 4–3 fem minuter in i den andra halvleken. Men precis som tidigare kunde Polen svara upp.

Match igen under söndagen

Med tolv minuter kvar att spela tryckte Madeleine Stegius dit 5–4 och Sverige gick för segern. Historien upprepade sig dock ännu en gång och polskorna kunde kvittera – men det för sista gången. Därefter blev det inte några fler mål i det här mötet.

Under söndagen ställs nationerna mot varandra ännu en gång, och återigen är det i Helsingborg Arena.