Damerna redo för årets första landskamper

Vid årsskiftet tog Gabriel Dias över som ny förbundskapten för det svenska damlandslaget. Nu ska han för första gången leda laget i en landskamp – och han känner sig laddad inför uppgiften.
– Vi är väldigt förväntansfulla, säger han.

Det svenska damlandslaget befinner sig just nu i Helsingborg där två träningslandskamper mot Polen står på schemat. Den första under lördagen och den andra dagen därpå. Förbundskapten Gabriel Dias, som klev in vid årsskiftet tillsammans med kollega Carlos Olave, ser fram emot att äntligen få spela match.

– Vi har tränat på bra under våra samlingar i februari och april, och nu får vi äntligen möjligheten att spela våra första matcher. Vi är väldigt förväntansfulla och det känns som att spelarna är redo för det här. Vi är väldigt laddade inför utmaningen att ställas mot Polen över två matcher.

Vad förväntar du dig för typ av motstånd?

– Vi har tittat på en del klipp på Polen och det är ett fysiskt starkt lag. De har också två riktigt bra pivoter, en vänsterfotad och en högerfotad, så det gäller att vi är på tå.

Träningslandskamperna mot Polen är de första matcherna på länge – men också de sista inför det kommande EM-kvalet i oktober.

– Det här kommer att bli en tuff och bra uppgift för oss, avslutar Gabriel Dias.

Första landskampen spelas under lördagen klockan 16.00 och den andra under söndagen klockan 14.00.