Säker seger mot Serbien

F18-landslaget hade full kontroll i EM-kvalmatchen mot Serbien. Slutresultatet skrevs rättvist till 4-0 och Sverige är därmed vidare till nästa omgång i EM-kvalet - men först väntar en ren gruppfinal mot Frankrike på tisdag.

Sverige höll i taktpinnen från start till mål i matchen, genom ett stort bollinnehav och genom att snabbt stänga ner serbernas alla försök att passa sig igenom det svenska mittfältet.
Trots två stolpträffar och ett antal fina lägen så dröjde de svenska målen -  men strax före halvtidsvilan slog först Nesrin Akgün och sedan Rosa Kafaji till med varsitt mål (båda assisterade av Linnea Folkow).

"Häftigt att se"

- Det som är häftigt att se idag är hur spelarna bockar av alla dom punkter vi pratade om att förbättra efter matchen mot Island. Vi pratade om intensiteten, att ta oss fram till spelmål, löpningar in bakom backlinjen, att hitta olika vägar framåt... Och allt det visar spelarna idag. Jag är väldigt nöjd med den här prestationen och resultatet blir därefter, säger förbundskapten Caroline Sjöblom.

Rosa Kafaji punkterade matchen två minuter in i andra halvlek, när hon vände bort två backar i straffområdet och sköt in 3-0. 
Serbien gav aldrig upp, men lyckades sällan på ett kontrollerat sätt utmana den svenska defensiven. Lisa Björk fastställde till 4-0 några minuter före slutsignalen.

"Bra i alla skeden"

- Laget är bra i alla skeden idag. Vi gör det väldigt svårt för Serbien genom att alltid vara väl förberedda vid bolltapp. Vi sorterar in motståndarna väldigt snabbt, och alla spelare offrar sig och gör jobbet som behövs för att hålla nollan, säger Caroline Sjöblom.

I gruppens andra match tidigare idag så vann Frankrike över Island med 2-0. Sverige och Frankrike alltså båda klara för avancemang med maximala sex poäng inför tisdagens gruppfinal. Sverige toppar just nu gruppen i kraft av målskillnad, ett eventuellt oavgjort resultat på tisdag betyder alltså svensk gruppseger.

"Respekt för Frankrike"

- Frankrike vann F19-EM senast det spelades, det är klart att det är en motståndare som vi har väldigt stor respekt för. Men jag tror att dom har lite respekt för oss också. Nu är det bara för oss att ladda om inför matchen på tisdag, och analysera hur vi ska ta oss av Frankrike, säger förbundskapten Caroline Sjöblom.

De tre bästa lagen i gruppen avancerar till nästa omgång av kvalet till F19-EM 2022. Island och Serbien spelar om den sista platsen och vilket lag som istället flyttas ner till B-divisionen.

 

 

Nationella partners