F17/04 kvitterade med matchens sista spark

En sur 1-0-förlust var nästan inräknad för F17/04-landslaget innan Liwa Nilsson kvitterade - precis innan domaren blåste av matchen. 1-1 slutade landskampen mot Finland i Eerikkilä.
- Det var fantastiskt skönt, även om tjejerna var besvikna och tyckte vi skulle vinna efter insatsen i andra halvlek, säger förbundskaptenen Lotta Hellenberg.

Bildtext: Nea Flyborg startade i det lag med totalt nio nya spelare i startelvan efter ländernas föregående möte i torsdags.

I det första mötet av två ställde Finland upp med sitt F18/03-landslag. Då slutade det med en nedrig 3-2-förlust för Sverige efter ett sent segermål. Nu var det Finlands F17/04-landslag som stod som motståndare, men även i lördagens match såg det ut som att Finland skulle dra det längsta strået efter ett ledningsmål i den 86:e minuten. 

Men skam den som ger sig. Domaren hade i princip visselpipan i munnen för att blåsa av matchen när inhoppande Matilda Nildén slet fram bollen till Liwa Nilsson som kvitterade i matchens andra tilläggsminut.

- Hon är en sån spelare, hon bara kör liksom. Hon bryr sig inte om det är 20 minuter kvar eller en minut. Hon har samma energi ändå, säger förbundskaptenen Lotta Hellenberg som är glad över att F17/04-landslaget ändå fick med sig än poäng hem från den här matchen. 

"Vi jobbar inte tillsammans"

Det var en match med två olika skepnader. I den första halvleken ägde Finland det mesta av spelet och skapade de flesta av målchanserna. 

- Vi gör en blek första halvlek, jag tror att det kan bero på nervositet. Vi har många nya spelare som inte har fått testa på det här tidigare. Sen är det också så att vi jobbar mycket en och en, vi jobbar inte tillsammans. Då är det svårt mot den här typen av motstånd, säger förbundskaptenen och fortsätter:

- Alla gjorde så gott dom kunde, men vi fick liksom inte stopp på dom. Vi hade någon ströchans så där... men ja, vi fick med oss 0-0 i halvtid.

"Ett bra flow"

I den andra halvleken var det Sverige som istället stod för fiolerna. Sverige fick ny energi med fräscha spelare och tog över spelet. Trots det så var det Finland som fick spräcka nollan i målprotokollet i den 86:e minuten.

- I andra halvlek är vi bra. Vi har ett flow där vi skulle gjort både 1-0 och 2-0. Men sen klassiskt så kommer det ett mål från Finland i stället.

Men det löste ju sig till slut med den sena 1-1-kvitteringen.

- Dom som kommer in kommer in med en jätteenergi och visar att vi aldrig ger upp. Men spelarna var besvikna ändå efter matchen. Dom kände ju också att sättet vi tog oss in i matchen och tog över matchen att vi borde ha vunnit den i stället.

"Bra lärdomar"

Förbundskaptenen är glad över det, för henne, sista lägret tillsammans med F17/04-landslaget. Det här landslaget hoppar upp ett år medan Hellenberg tar över rodret för F15/06-landslaget.

- Jag är nöjd över själva upplägget på det här lägret med först en match mot Finlands F18/03-landslag och sedan F17/04-landslaget i dag då. Det blev bra lärdomar för alla och nu hoppas ju vi då att spelarna tar med sig den här erfarenheten i sina karriärer och fortsätter att utvecklas.

Startelvan: 12 Nadine Allard – 3 Elisabeth Tillenius (K), 2 Lovisa Gunnarsson, 4 Lisa Löwing, 5 Tilde Duphorn – 15 Louise Larsson, 8 Matilda Eriholm, 14 Nea Flyborg, 17 Hanna Stenberg – 18 Ella Björkman, 20 Cajsa Rubensson.

Ersättare: 21 Amanda Aldén (MV), 6 Vera Ivarsson, 7 Nellie Karlsson, 9 Nicole Ruiz Granados, 10 Liwa Nilsson, 11 Lucia Duras, 13 Chloe Eriksson, 16 Matilda Nildén, 19 Lisa Frisk.

Ej med i matchtruppen: Elvira Björklund som har åkt till Serbien för F18/03-landslagets EM-kval.

Nationella partners