Storseger mot Norge med 5-1

Under lördagen spelade Sveriges F16-landslag landskamp mot Norge i trenationsturneringen i Bohuslän. Efter att ha förlorat mot Tyskland i tisdags spelade man nu om andraplatsen i turneringen. Sverige vann matchen med 5-1.
- Vi har haft några riktigt bra träningar efter matchen mot Tyskland, och idag märks det en stor skillnad. Framförallt i skedet hur vi kommer till avslut och gör mål. Det är något som vi konkret har tränat på under veckan och som vi såg resultat av idag, säger förbundskapten Lovisa Delby.

Sveriges förbundskapten Lovisa Delby ställde en delvis ny startelva på planen mot Norge. Flera spelare som börjat på sidan mot Tyskland fick idag chansen. Norge började matchen i ett högt tempo. Men ett kompakt och välorganiserat Sverige kunde sätta stopp för deras snabba spel och efter bara några minuter in i matchen hade Sverige spelövertaget.

- Vi vet att Norge är ett passningsskickligt lag. Vi var väl förberedda och hade analyserat dem noga innan, säger Lovisa Delby.

Sveriges noggranna analysarbete innan matchen skulle visa sig ge goda resultat. I den trettonde minuten satte Tuva Skoog 1-0 till Sverige och ungefär 10 minuter senare kom även 2-0 efter mål av Maja Alvin. Mot slutet av halvleken kom Norge tillbaka in i matchen. Vid halvtid stod det 2-1 till Sverige.

I andra halvlek kom Sverige direkt ut med ny energi. Efter bara två minuter satte Line Wessman 3-1. Efter detta kom Norge aldrig riktigt in i matchen och slutresultatet blev till slut 5-1.

- Att vi kommer till avslut och gör mål är det som jag är mest nöjd över. I tidigare matcher har vi inte sett tillräckligt hotfulla ut när vi anfaller. Men idag har vi mer djupledslöpningar och fler spelare som vill vara med när vi anfaller. Den tydligheten är jag mest nöjd med. För det gör ju att både backlinjen och mittfältarna kan sätta bra bollar till våra anfallare, säger Lovisa Delby.

Detta var den sista matchen för F16-landslaget inför de viktiga EM-kvalmatcherna i oktober.

- Vi har fortsatt en liten bit kvar i det kollektiva försvarsspelet, vi har lite att jobba på. Men vi har blivit bättre under denna samling. Jag tycker att det är en stor skillnad från matchen mot Tyskland. Vi är mer kompakta och gör det bättre, säger Lovisa Delby.

Nationella partners