Eriksson och Ibrahimović i VM-kvaltruppen

Idag presenterade förbundskapten Janne Andersson truppen till kommande VM-kvalmatcher mot Kosovo och Grekland. Zlatan Ibrahimović är tillbaka i truppen och Djurgårdens Magnus Eriksson är ett nytt namn i truppen.
Sverige spelar båda matcherna hemma på Friends arena den nionde och den tolfte oktober.

Bilden: Magnus Eriksson och Zlatan Ibrahimović finns med i Janne Anderssons oktobertrupp. Eriksson har spelat en A-landskamp tidigare, mot Moldavien under januariturnén 2014.

Det har gått några veckor sedan den senaste samling. En väldigt bra insats mot Spanien och en sämre insats mot Grekland. Hur sammanfattar du samlingen?

Vi blandar och ger. Matchen mot Spanien är väldigt bra och vi följer vår matchplan på ett bra sätt. Som jag sagt många gånger förr behöver vi komma upp på personbästa för att rå på den typen av motstånd som Spanien är och i den matchen tycker jag vi gör just det. Sen får vi inte till det mot Grekland. Att möta Grekland borta är en svår match mot ett lag som kämpar för sin överlevnad, men alldeles oavsett det gör vi som lag en för dålig match helt enkelt. Nu ska vi göra allt för att kunna ta revansch mot grekerna hemma.

Hur ser du på motståndet i kommande matcher?

Som vanligt så handlar det om att göra saker och ting i rätt ordning. Först ska vi vara så väl förberedda som möjligt för Kosovo. Vi vet att det är ett individuellt skickligt lag som kommer göra allt för att störa oss. Kosovo gjorde bland annat en mycket bra insats mot Spanien senast. Sen blir det Grekland och där vet vi att vi kommer att möta ett hårt jobbande lag och det är ju bara att titta på matchen senast för att förstå att vi måste prestera bättre som lag för att få med oss ett bra resultat.

En del skador på försvarsspelare. Hur ser du på läget i backlinjen?

Det är inte en optimal situation såklart, men sådan är fotbollen. Vi måste kunna hantera det också. Vi har många duktiga försvarsspelare i truppen och när en spelare inte kan vara med så är det en möjlighet för en annan spelare att visa upp sig och bidra.

Du väljer att ta ut Zlatan Ibrahimović igen. Varför?

Jag har bestämt mig för att ta ut honom då jag både tror och hoppas att han kan vara med och bidra. Han har en skadeperiod bakom sig, men det går framåt hela tiden. Men utgångspunkten är att han är med när vi samlas i nästa vecka.

Även Magnus Eriksson från Djurgården tas ut i truppen. Vad kan Magnus bidra med?

Magnus har varit en av allsvenskans bästa spelare här under säsongen och det ska bli väldigt roligt att se honom i vår miljö. Förutom att han är en mycket skicklig fotbollsspelare så bidrar han även med en härlig energi som vi kommer ha nytta av i truppen.

Ni har två hemmamatcher och det kommer bli första matcherna där publik släpps in som vanligt igen. Hur viktigt blir stödet från läktarna?

Vi hade ett fantastiskt stöd i matchen mot Spanien hemma och då var det runt 16 000 på läktarna så jag utgår från att det kommer vara ännu mer tryck från våra supportrar i kommande matcher. Vi vet att vi är väldigt svåra att rå på hemma på Friends så det ska bli väldigt kul.

Matchen mot Kosovo spelas den nionde oktober kl 18.00 och matchen mot Grekland spelas den tolfte oktober kl 20.45. Båda matcherna spelas på Friends arena i Solna och sänds på C More/TV4 och i Radiosporten.