Peter Wennberg går till AIK

Ungdomsförbundskapten Peter Wennberg återvänder i höst till AIK efter nästan tre år på SvFF. Wennberg tillträder 1 november tjänsten som teknisk direktör på solnaklubben.

Wennberg kom till förbundet i januari 2019 efter nära tio år hos AIK. Det blev tre händelserika år på förbundet, år som till dels präglades av pandemins utmaningar. Utöver arbetet med spelarutbildning och ungdomslandslagen tog Peter även klivet över till U21-landslaget förra hösten.

- Det är svårt att formulera känslan. Det känns bra att gå in i något som man ser fram emot och samtidigt känna att man gjort något bra som man kan vara stolt över. När man blickar tillbaka så är det mycket klokskap och många erfarenheter som jag tar med mig, säger Peter själv.

Om du skulle lista dina främsta minnen från tiden på SvFF, vad blir det då?

- Jag har faktiskt tänkt på det. Relationerna till mina medarbetare och det stora förtroendet jag fått är definitivt ett. Och U21-äventyret med målrekord och vinsten mot Italien. Det träffade hjärtat. Men även uppgiften som arkitekt för akademidagarna, det känns att det har betytt något för svensk fotboll verkligen.

Nu går Peter till en annorlunda roll, som teknisk direktör på AIK från och med den 1 november.

- Mindre operativt, mer strategiskt. Jag ska arbeta strategiskt med AIK:s utveckling, med den metodik och systematik som ska ge klubben framgångar över lång tid. Jag känner mig jättestolt över att ha fått frågan.

- Nu ser jag fram emot att få jobba med mina kollegor på landslagsavdelningen fram till 31 oktober. Jag är noga med att få avsluta det här på ett bra sätt!

- Vi uppskattar verkligen de insatser som Peter gjort. Samtidigt som det är tråkigt att han lämnar är det bara att gratulera och önska honom lycka till med det uppdrag han nu går till, säger Claes Eriksson, ansvarig för pojkelit på SvFF.

Wennbergs ersättare som förbundskapten för P03-landslaget blir Mirza Jelecak som tillträder rollen med omedelbar verkan.