Nilsson Lindelöf ny kapten för herrlandslaget

Förbundskapten Janne Andersson har beslutat vem som tar över lagkaptensbindeln efter Andreas Granqvist i herrlandslaget. Det blir Manchester Uniteds och tidigare Västerås SK:s Victor Nilsson Lindelöf.

– Som jag sagt många gånger tidigare så har vi många bra ledare i laget. Men när det gällde vem som skulle bli lagkapten så kändes Victor som det naturliga valet. Han har gång på gång visat hur viktig han är för oss både på och utanför planen. Jag tycker att han gjorde ett makalöst bra EM och han har ledarskapskvaliteterna som krävs för att vara lagkapten för herrlandslaget, säger förbundskapten Janne Andersson

Nilsson Lindelöf har gjort 45 landskamper för Sverige sedan 2016. Han var med i det U21-landslag som vann EM-guld 2015. Han har representerat Sverige i tre mästerskap på seniornivå i EM 2016, VM 2018 och EM 2020.

– Det är en väldigt stor ära men också ett stort ansvar. När jag växte upp drömde jag precis som alla andra unga fotbollsspelare om att få spela för Sverige. Varje gång jag sätter på mig den blågula tröjan känner jag en enorm stolthet. Att nu få representera landet med bindeln runt armen kommer vara väldigt stort för mig, säger Nilsson Lindelöf

Utöver Victor Nilsson Lindelöf utses Albin Ekdal till vice kapten och Emil Forsberg till andra vice kapten. 

– Både Albin och Emil är väldigt bra spelare som med sina personligheter och sin rutin kommer fortsätta att vara viktiga för laget. Det känns tryggt att de kan kliva in om Victor inte skulle vara tillgänglig för spel, säger Janne Andersson

– Jag hoppas kunna leda med mitt spel på planen men också bidra med den rutin jag har. Vi har flera väldigt duktiga unga spelare som kommit i laget. Då behöver vi lite äldre leda och vara professionella i alla lägen. Även om jag är kapten så finns det många ledare i det här laget. Det känns väldigt bra att Emil och Albin är vicekaptener, säger Victor Nilsson Lindelöf avslutningsvis.

Nationella partners