Collander och Mörfelt kallas in till U21-truppen

U21-landslaget har fått två återbud inför septembersamlingen: Rami Hajal från Heerenveen och Isak Jansson från Kalmar FF. U21-förbundskaptenen Poya Asbaghi kallar därmed Dennis Collander från Örebro SK och Albin Mörfelt från Vålerenga.

Dennis Collander fanns med vid förra samlingen och gjorde där sin U21-landslagsdebut i träningslandskampen mot Finland. Den centrala mittfältaren står i år noterad för två mål på 16 matcher i Allsvenskan.

Albin Mörfelt är helt ny i U21-sammanhang då detta blir hans första kallelse till U21-landslaget. Mörfelt är född 2000 och spelar som mittfältare. I fjol slog han igenom i Division 1 där han smällde in tio mål för IK Frej Täby. Inför i år gick flyttlasset till Allsvenskan och Varbergs BoIS där det endast blev en vårsäsong innan det var dags för nästa flytt. Efter ett mål och två assist på sex matcher bytte han i somras klubb till Vålerenga i norska högstaligan.

I morgon måndag samlas U21-landslaget och inleder förberedelserna inför de kommande EM-kvalmatcherna mot Montenegro 3 september och Bosnien-Hercegovina 7 september. Båda spelas på bortaplan.

Nationella partners