Flera förändringar i svenska startelvan

Sverige mot Nya Zeeland avslutar gruppspelet i OS för damlandslaget. Landslaget är redan kvartsfinalklart men vill säkra gruppsegern på egen hand med hjälp av minst en poäng. Förbundskapten Peter Gerhardsson gör en rad förändringar i startelvan till matchen som har avspark 10.00 och sänds i Kanal 5, Discovery+ samt Radiosporten.

Bilden: Filippa Angeldahl är en av tre spelare från start som även startade mot Australien sist.

Efter två segrar, mot USA och Australien, har svenska landslaget förstaplatsen i egna händer i grupp G i OS-fotbollen. Vid minst en poäng mot Nya Zeeland i dagens match säkrar Sverige gruppsegern, men även vid förlust kan gruppsegern kvarstå i kampen mot USA. Målskillnad är det som avgör om två lag hamnar på samma poäng.

Matchen mot Nya Zeeland har avspark 10.00 och sänds i Kanal 5, Discovery+ samt Radiosporten. Förbundskapten Peter Gerhardsson har tagit ut startelvan och gör åtta förändringar jämfört med matchen mot Australien sist.

Sveriges startelva: 12 Jennifer Falk - 20 Julia Roddar, 3 Emma Kullberg, 6 Magdalena Eriksson (K), 2 Jonna Andersson - 5 Hanna Bennison, 7 Madelen Janogy, 16 Filippa Angeldahl - 21 Rebecka Blomqvist, 19 Anna Anvegård, 15 Olivia Schough.

Sveriges ersättare: 22 Zećira Mušović - 8 Lina Hurtig, 9 Kosovare Asllani, 10 Sofia Jakobsson, 13 Amanda Ilestedt, 14 Nathalie Björn, 17 Caroline Seger.

Ej i matchtruppen: 1 Hedvig Lindahl, 4 Hanna Glas, 11 Stina Blackstenius, 18 Fridolina Rolfö. 

Nationella partners