Så startar Sverige i kvarten

Vinna eller försvinna. Ja, det är förutsättningarna när slutspelet i OS-turneringen står för dörren för damlandslaget. Efter tre raka segrar i gruppspelet väntar nu värdnationen Japan i kvartsfinal på Saitama Stadium. Matchstarten är 12.00 svensk tid och förbundskapten Gerhardsson har presenterat dagens startelva.

Bilden: Stina Blackstenius startar på centrala forwardsplatsen mot Japan.

Efter ett gruppspel där landslaget spelat in nio poäng av maximalt nio väntar nu kvartsfinal i OS-turneringen i Japan. I kvartsfinalen väntar just värdnationen Japan och förbundskapten Peter Gerhardsson har nominerat dagens startelva.

Matchen börjar klockan 12.00 svensk tid (19.00 lokalt) och sänds i Kanal 5, Discovery+ samt Radiosporten.

Sveriges startelva: 1 Hedvig Lindahl - 4 Hanna Glas, 13 Amanda Ilestedt, 14 Nathalie Björn, 6 Magdalena Eriksson - 16 Filippa Angeldahl, 9 Kosovare Asllani, 17 Caroline Seger (K) - 10 Sofia Jakobsson, 11 Stina Blackstenius, 18 Fridolina Rolfö.

Sveriges ersättare: 12 Jennifer Falk - 2 Jonna Andersson, 3 Emma Kullberg, 5 Hanna Bennison, 7 Madelen Janogy, 8 Lina Hurtig, 15 Olivia Schough.

Ej i matchtruppen: 19 Anna Anvegård, 20 Julia Roddar, 21 Rebecka Blomqvist, 22 Zećira Mušović. 

Nationella partners