Sebastian Larsson har spelat sin sista landskamp

Idag meddelade Sebastian Larsson att han slutar i herrlandslaget. Han avslutade sin landslagskarriär som lagkapten i sommarens EM.

– Att spela för landslaget har varit en stor ära. Att dessutom få göra det under så lång tid är jag väldigt tacksam över. Jag känner mig otroligt stolt över vad vi åstadkommit tillsammans och glad över alla fantastiska spelare och ledare jag lärt känna längs vägen. Att få avsluta min landslagskarriär som kapten i ett mästerskap är det största jag fått göra inom fotbollen. Jag vill också tacka alla fans som stöttat oss längs vägen. Det har varit ett privilegium att spela för er, säger Sebastian Larsson

Totalt blev det 133 landskamper och 10 mål för Sebastian. Hans debut i blågult skedde mot Turkiet i februari 2008 och hans landslagskarriär sträckte sig över 13 år. Han medverkade i fyra EM-slutspel och ett VM och med sina 133 landskamper är han delad trea på listan över flest herrlandskamper tillsammans med Andreas Isaksson.

– Sebastians arbetskapacitet och ledarskap har varit ovärderligt under min tid som förbundskapten. Lägg därtill en fantastisk högerfot som levererat inlägg och frisparkar av högsta klass. Sebastian är en naturlig ledare och under EM gjorde han ett mycket gott arbete som lagkapten. Sebastian ska känna sig stolt över en mycket imponerade landslagskarriär. Jag önskar honom stort lycka till framöver, säger förbundskapten Janne Andersson.

Herrlandskamper - topp 10

148 - Anders Svensson

143 - Thomas Ravelli

133 - Andreas Isaksson
133 - Sebastian Larsson

131 - Kim Källström

118 - Zlatan Ibrahimović

117 - Olof Mellberg

116 - Roland Nilsson

115 - Björn Nordqvist

109 - Niclas Alexandersson

Nationella partners