Martin Möller ny U23-förbundskapten

Martin Möller tar över huvudansvaret som U23-förbundskapten året ut. Möller kommer att leda laget under de tre resterande samlingarna i år. Samtidigt fortsätter arbetet med att rekrytera en U23-förbundskapten för 2022 och framåt.
– Det är ärofyllt och smickrande att få ansvaret som U23-förbundskapten och få jobba med så skickliga spelare på den här nivån, säger Martin Möller.

I slutet av juni lämnade Reneé Slegers sitt uppdrag som U23-förbundskapten för att bli huvudtränare i FC Rosengård. Nu står det klart att assisterande tränaren Martin Möller tar över huvudansvaret som U23-förbundskapten för 2021.

– Det är ärofyllt och smickrande att få ansvaret som U23-förbundskapten och få jobba med så skickliga spelare på den här nivån. Det är kul att vi får möjlighet att följa upp det arbete vi påbörjade med Renée (Slegers) och fortsätta på den inslagna linjen. Vi gjorde bra prestationer både ledarmässigt och spelarmässigt vid junisamlingen. Sen ska det även bli inspirerande att få jobba nära Peter (Gerhardsson) och Magnus (Wikman) och deras arbetssätt, speciellt nu efter hur det ser ut på OS, säger Martin Möller.

Parallellt fortgår arbetet med rekryteringen av en U23-förbundskapten till 2022 och framåt tillsammans med avdelningen Landslag Dam.

– Vi är mycket glada över att Martin tar över och fortsätter det fina arbetet han och Renée startat tillsammans med sitt team. Det känns även mycket bra med det fina samarbetet med Landslag Dam i rekryteringsarbetet och det alltid pågående arbetet med U23, säger Yvonne Ekroth, landslagschef för U23- och flicklandslagen.

Martin Möllers första samling som U23-förbundskapten blir i september och bortalandskamp mot Nederländerna. Därefter är två landskamper i oktober och en landskamp i november inplanerade.

Nationella partners