”Granen” hänger upp skorna

Idag meddelande Andreas Granqvist att han avslutar sin fotbollskarriär. Det betyder också att en lång och framgångsrik landslagskarriär är över.

– Jag känner en stor stolthet och tacksamhet över min tid i landslaget. Oavsett om jag suttit på läktaren, eller fått leda laget som kapten så är stoltheten densamma. Att representera Sverige är otroligt stort. Playoffet till VM i Ryssland och hela den turneringen är det största jag upplevt i min fotbollskarriär. Jag vill tacka alla fans, medspelare, ledare för många fina år. Det har varit en otrolig upplevelse som jag kommer bära med mig resten av livet säger Andreas Granqvist.

Andreas har varit en del av det svenska herrlandslaget under femton års tid. Som lagkapten ledde han Sverige till en kvartsfinal i VM i Ryssland 2018 och till EM 2020. Utöver EM 2020 och VM 2018 har Andreas varit en del av herrlandslagtruppen i tre andra EM. Totalt blev det 88 landskamper och 9 mål för ”Granen” i blågult.

– Framgångarna som vi haft sedan jag tog över landslaget hade inte varit möjliga utan ”Granen”. Fantastiska spelmässiga prestationer på planen och stora ledarskapsinsatser utanför har varit en stor del i att vi tog oss till kvartsfinal i VM 2018 och att vi tog oss till EM. Andreas har en förmåga att se helheten och gruppens bästa på ett imponerande sätt. Jag vill tacka honom för ett mycket väl utfört arbete och önska honom största möjliga lycka till framöver, säger förbundskapten Janne Andersson.

Läs mer:

Nationella partners