2-2 mot Frankrike i Uddevalla

U23-damerna var nära att besegra stornationen Frankrike, men fick "bara" 2-2 efter en riktigt sen fransk kvittering.
- Spelarna var verkligen jättebesvikna direkt efteråt. Men så här i efterhand, med tanke på att vi gör en så bra match så tycker jag vi ska vara superglada över våran insats, säger förbundskapten Renée Slegers.

Bilden: Målskytten Ellen Wangerheim i kamp om bollen mot Frankrike.

Det var första riktiga matchen på ett drygt år för U23-landslaget, och därmed även den första chansen för nya förbundskaptenen Renée Slegers att leda laget i en landskamp.

Dagens motstånd var tuffast tänkbara: Frankrike som är kanske världens främsta producent av fotbollstalang på damsidan. I de senaste sju upplagorna av F19-EM har Frankrike tre guld, ett silver samt en semifinalplats. Ett flertal spelare från det lag som vann F19-EM senast (2019) fanns även med i detta franska U23-lag.

- Vi visste inte på förhand vad vi skulle få för typ av match idag. Vi har koll på de individuella spelarna som ju spelar i lag som Olympique Lyon, Atletico Madrid, och så vidare. Men Frankrikes U23 har inte heller spelat på länge så vi hade inget videomaterial att gå på, säger förbundskapten Renée Slegers.

Men det blev Sverige som fick en drömstart i matchen när Hammarbys Emilia Larsson slog till med ett tidigt mål och gav Sverige ledningen med 1-0.

- Jag tycker vi ligger bra i försvaret i första. Frankrike hade tre extremt snabba forwards, så vi fick justera lite på vår vänsterkant i halvtid för att stoppa upp där. Vi har det lite svårare i speluppyggnaden, men vi gör det å andra sidan fantastiskt bra vid bollvinst. Då spelar vi igenom och sårar dom direkt, vi har alltid spelare som vill löpa, säger Slegers.

I andra halvlek ökade Ellen Wangerheim på till 2-0 för Sverige innan Frankrike tio minuter senare kunde reducera till 2-1 på en straffspark slagen av Emelyne Laurent.

Sverige såg ut att kunna hålla undan till seger, men Emelyne Laurent slog till igen i slutsekunden och kvitterade till 2-2 med en nick efter en tilltrasslad situation.

- Spelarna var verkligen jättebesvikna direkt efter matchen. Men så här lite i efterhand, med tanke på att vi gör en så bra match så tycker jag vi ska vara superglada över våran insats. Jag är väldigt nöjd med både laget och spelarnas indviduella prestationer, säger Slegers.

Trenations-turneringen i Bohuslän fortsätter med Frankrike-Finland på lördag, och avslutas med Sverige-Finland på tisdag.

Nationella partners