eFotbollslandslagets trupp till FIFAe Nations Cup i augusti

Efter lyckats kvalspel i maj säkrade det svenska eFotbollslandslaget en plats i årets stora höjdpunkt – FIFAe Nations Cup-finalspelet 20-22 augusti i Köpenhamn. Nu är det klart hur truppen dit ser ut!

De tre spelare som kommer att representera Sverige blir Olle ”Ollelito” Arbin, Oliver ”Oliboli” Uttgren samt Mattias ”xOpTolle” Tolinsson.

Förbundskapten Ivan ”Boraslegend” Lapanje kommentar till uttagningen:

- Vi har en trupp av internationell världsklass där samtliga spelare är rankade inom topp-5. Vi har tre namn här som verkligen stuckit ut och varit i framkant under säsongens gång, vilket underlättade valet.

Utöver att spelarna individuellt är rankade högt är Sverige på den nya världsrankingen för landslag nu på femte plats, vilket understryker förhoppningen om framgångar. Nytt för årets finalspel är dock att alla matcher kommer att spelas i 2-mot-2, till skillnad från hur det var i kvalspelet och även vid första FIFAe Nations Cup för två år sedan, vilket ger en mer ovissa förutsättningar.

Utöver Sverige är även följande nationer kvalificerade till FIFAe Nations Cup: Danmark, Japan, Indonesien, Malaysia, Sydkorea, Singapore, Saudiarabien, Qatar, Tyskland, Rumänien, Portugal, Nederländerna, England, Israel, Finland, Frankrike, Belgien, Italien, Brasilien, Uruguay, Argentina, Mexiko och USA.

SPELARFAKTA

Olle ”Ollelito” Arbin
Klubb: Ninjas in Pyjamas
Ålder: 19
Hemstad: Borås
Individuell ranking: #5 EU (Xbox)

Oliver ”Oliboli” Uttgren
Klubb: Mkers
Ålder: 20
Hemstad: Fjällbacka
Individuell ranking: #5 EU (PlayStation)

Mattias ”xOpTolle” Tolinsson
Klubb: IFK Göteborg
Ålder: 16
Hemstad: Göteborg
Individuell ranking: #3 EU (Xbox)