Elvan mot Australien presenterad

Caroline Seger kommer när matchen mot Australien visslas igång 18.45 bli historisk och överta landskampsrekordet i Sverige och Europa: med 215 matcher i landslaget. Peter Gerhardsson har precis presenterat kvällens startelva och lagkaptenen är med från start på mittfältet.

Ikväll spelar damlandslaget mot Australien i den sista matchen inför OS. Matchen spelas i Kalmar på Guldfågeln Arena och när domaren blåser igång matchen kommer Caroline Seger noteras för sin 215 landskamp och ta över både det svenska och europeiska rekordet från Therese Sjögran (och Birgit Prinz).

Till kvällens match är det Hanna Glas som är utanför matchtruppen.

- Hanna har tränat som planerat hela vägen fram till matchen, men det finns en liten trötthetskänsla i ena låret och därför har vi tillsammans beslutat att hon står över matchen ikväll för att inte ta några risker, kommenterar landslagsläkaren Mats Börjesson.

Matchen mot Australien har avspark 18.45 och sänds i TV12/Cmore.

Sveriges startelva: 12 Jennifer Falk - 13 Amanda Ilestedt, 3 Emma Berglund, 6 Magdalena Eriksson, 15 Julia Roddar - 19 Filippa Angeldal, 9 Kosovare Asllani, 17 Caroline Seger (K) - 23 Johanna Rytting Kaneryd, 24 Rebecka Blomqvist, 7 Madelen Janogy.

Sveriges ersättare: 1 Hedvig Lindahl, 21 Zećira Mušović - 2 Jonna Andersson, 5 Emma Kullberg, 10 Sofia Jakobsson, 11 Stina Blackstenius, 14 Nathalie Björn, 16 Julia Zigiotti Olme, 18 Fridolina Rolfö, 22 Olivia Schough, 25 Filippa Curmark, 26 Mimmi Larsson.

Ej i matchtruppen: 4 Hanna Glas.

Nationella partners