Seger med tangerat Europa- och Sverigerekord!

Under många år har det varit två spelare – Therese Sjögran och Birgit Prinz – som haft Europarekordet över antal landskamper: 214. I och med dagens startplats i matchen mot Norge kliver ännu en svensk legendar nu upp på 214 landskamper för Sverige och tangerar därmed både det svenska och europeiska landskampsrekordet - landslagets lagkapten Caroline Seger!
- Det känns otroligt häftigt, säger Caroline Seger stolt.

Bilden: Caroline Seger tillsammans med Therese Sjögran - som nu båda står noterade för 214 landskamper: Sverige- och Europarekord. Foto: FC Rosengård.

För snart sex år sedan, den 20 juni 2015, spelade Therese Sjögran sin 214:e och sista landskamp för Sverige i världsmästerskapet 2015. Sjögran hade sedan tidigare varit den spelare med flest landskamper i Sverige men rekordet skrevs nu fast till 214 matcher, samtidigt som hon tangerade och klev upp på Europas förstaplats tillsammans med tyska målmaskinen Birgit Prinz - som lade skorna på hyllan 2011 efter just 214 landskamper för Tyskland.

I samma match mot Tyskland, den 20 juni 2015, noterades Caroline Seger för sin 142 landskamp. Nu sex år senare startade precis Caroline i matchen mot Norge i Kalmar och kliver själv upp på 214 matcher i den svenska tröjan. Landslagets lagkapten har precis tangerat sin bästa kompis och klubbchef Therese Sjögrans rekord i Sverige och Europa.

- Det känns otroligt häftigt att dagen äntligen har kommit. Nu tangerar jag ju ”bara” rekordet i matchen mot Norge, men det har varit mycket snack inför det här. Det är häftigt att det äntligen är här, säger Caroline Seger och fortsätter:

- Förhoppningsvis kan jag nu också slå rekordet innan vi åker till OS. Det hade varit häftigt att få göra det på hemmaplan, säger Caroline Seger och syftar på att laget spelar en ytterligare match i Kalmar på tisdag.

Svensk Fotboll gratulerar Caroline Seger till bedriften och 214 imponerade landskamper i svenska tröjan. Och på tisdag får vi svaret om vi kan titulera en ny ensam Sverige- och Europarekordhållare.

Nationella partners