Kulusevski inte med till Göteborg

Under tisdagen reste herrlandslaget till Göteborg för sista delen av uppladdningen inför EM. Dejan Kulusevski stannade kvar i Stockholm på grund av att han testat positivt för Covid-19.

– I morse informerade Dejan Kulusevski oss i det medicinska teamet att han hade förkylningssymtom. Dejan snabbtestades direkt och det testet var positivt. Dejan har sedan dess hållits isolerad från resten av gruppen och reste inte med oss till Göteborg, säger landslagsläkare Anders Valentin.

– Tråkigt för oss, men framförallt för Dejan själv. Vi kommer inte kalla in någon reserv utan hoppas att Dejan kan återansluta till truppen efter matchen mot Spanien, säger förbundskapten Janne Andersson.

EM-inleds för svensk del måndag 14 juni då det är avspark mot Spanien på Estadio La Cartuja i Sevilla klockan 21.00. EM:s allra första match är mötet Turkiet-Italien fredag 11 juni.