Ilestedt laddad för match

Som nybliven tysk mästarinna har Amanda Ilestedt landat in till den svenska landslagssamlingen i Kalmar med gott humör. Efter en kort omladdning från guldfirandet i söndags är nu försvararen redo att ta upp kampen om en plats i backlinjen och stärka sina aktier inför OS-sommaren som väntar.

Kampen höll hela vägen in i mål. Bayern München ledde ligan med två poäng före Wolfsburg inför slutomgången i tyska ligan. Men München, med Amanda Ilestedt och Hanna Glas i laget, höll för trycket och vann sin avslutande match och säkrade första ligasegern på fem år.

- Riktigt roligt att vi fick avsluta säsongen på det sättet, och roligt också när serien hade levt och varit spännande så länge. Vi har ett väldigt bra lag och fått ihop truppen på ett bra sätt. Jag är väldigt glad över ligatiteln såklart och kommer in till samlingen med bra självförtroende, säger Amanda Ilestedt.

In till landskamperna i Kalmar, Norge imorgon och Australien på tisdag, kommer därmed Ilestedt med gott mod. Under samlingen och OS saknas Nilla Fischer och Linda Sembrant och Amanda Ilestedt är nu ett av namnen som fortsatt slåss om en startplats i backlinjen som ska kämpa för medaljer i Tokyo.

- Två väldigt duktiga spelare som inte finns med, med stor erfarenhet, såklart. Men jag tycker vi har en bra trupp med många duktiga backar i det här laget. Så det känns bra ändå.

- Jag kommer gå in med samma inställning som jag alltid gör och köra hårt på träningarna här i Kalmar. Sedan är det alltid Peter som i slutänden bestämmer vilka som ska spela.

Landslaget har under tiden med Peter Gerhardsson som förbundskapten varierat mellan tre- och fyrbackslinje. Frågan kommer upp även till Amanda Ilestedt – var trivs hon bäst egentligen?

- Jag känner en trygghet i flexibiliteten. Jag har spelat mycket ytterback under säsongen, men också spelat både till höger och till vänster som mittback och som ytterback och känner att jag har tagit steg där. Jag är glad om jag får spela oberoende position.

Nästkommande match för landslaget är mot Norge imorgon torsdag 10 juni. Matchen sparkas igång klockan 18.30 inför 500 åskådare och matchen kan du följa i SVT 2 och Radiosporten.

Nationella partners