Kulusevski och Svanberg återansluter till truppen

Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg som tidigare testats positivt för Covid-19 kommer att återansluta till truppen. Det betyder att ingen av spelarna från ”reservbubblan” kommer in i truppen.

- Det känns bra att Mattias och Dejan mår bra och kan komma tillbaka in i truppen. Vårt medicinska team har hållit nära kontakt med spelarna, det ska bli väldigt roligt att få träffa grabbarna igen, säger Janne Andersson.

- Vi har haft daglig kontakt med både Dejan och Mattias och båda mår bra. Vi har såklart följt de restriktioner som gäller i Sverige och känner oss helt trygga med att killarna kommer tillbaka till oss i truppen så fort de är garanterat smittfria. Av medicinska skäl så kommer båda två att matchas in försiktigt när dom väl är tillbaka säger Anders Valentin, landslagsläkare.

Tack till spelarna i "reservbubblan"

Förbundskaptenen valde att kalla in sex spelare i en ”reservbubbla” utifrån den situation som då rådde. Dessa spelare kommer nu att lämna Göteborg.

- Jag vill passa på att tacka Jacob, Jesper, Mattias, Isaac, Niclas, Joakim och Poya för deras insats för laget. Jag brukar säga att fotbollsspelare också är människor och här har vi sex spelare som var på semester, umgicks med sina familjer, några besvikna över att inte blivit uttagna från början, som släppte allt för att kunna vara tillgängliga för oss. Det uppskattar vi mycket.

I och med beslutet idag så är den tjugosexmanna trupp som Janne Andersson tog ut inför mästerskapet intakt.

Nationella partners