Lagkapten Larsson inför Slovakien

Efter en poäng mot Spanien väntar Slovakien i den andra EM-gruppspelsmatchen klockan 15.00 under fredagen. Vi har tagit pulsen på lagkaptenen Sebastian Larsson inför den mycket viktiga matchen.

Det har gått ett par dagar sedan matchen mot Spanien. Hur ser du på insatsen?

– En väldigt tuff match såklart. Det är ett väldigt bollskickligt lag vi möter på bortaplan. Vi blir lite väl låga i vårt försvarsspel men arbetsinsatsen är det verkligen inget fel på. En poäng borta mot Spanien är en väldigt bra start på mästerskapet.

Du var lagkapten mot Spanien och kommer vara det igen mot Slovakien. Hur känns det att ha bindeln i ett mästerskap?

– Det är först och främst en otrolig ära att få representera Sverige. Något man drömde om när man var liten grabb och började spela fotboll. Att dessutom får vara kapten gör det ännu större. Men med bindeln kommer ju också med ett ansvar. Jag försöker ta det genom att driva på mina lagkamrater och verkligen göra jobbet i varje match.

Hur var det att spela inför lite mer publik igen?

– Lite ovant måste jag säga, i och med att vi inte haft någon publik i Allsvenskan och bara lite publik nu senast mot Armenien. Men samtidigt otroligt häftigt. Utan fansen så blir det inte samma sak. Fotboll är passion och glädje och det blir helt enkelt inte samma passion och glädje utan fansen. Vi vet att vi kommer ha ett väldigt bra stöd från läktarna även i matchen mot Slovakien.

Det är kort tid mellan matcherna. Hur gör du för att återhämta dig på bästa sätt?

– Det är väldigt olika från spelare till spelare. Jag personligen tycker om att köra lite lättare träning och sedan försöka ta det lugnt och slappna av. Igår när vi var lediga var vi några som var ute och spelade golf till exempel. Sen är det såklart viktigt att sova och äta rätt.

Ny match imorgon mot Slovakien. Hur ser du på motståndet?

– En motståndare som skiljer sig mycket från Spanien. Samtidigt ett bra lag. Vi får inte glömma att Slovakien vann mot Polen som också är ett bra lag. Men vi kommer ju antagligen ha betydligt mer boll och möta ett lag som lär ligga ganska lågt mot oss. Finns flera bra spelare som vi behöver se upp med. Kan vi kombinera den defensiva arbetsinsatsen vi gjorde mot Spanien med hitta rätt i vårt offensiva spel så har vi alla möjligheter att komma ifrån matchen med ett bra resultat.

Ni spelar matchen på samma arena som åttondelsfinalen mot Schweiz i VM 2018. Hur ska det bli att komma tillbaka dit?

– Det ska bli kul. Härligt att komma tillbaka till en plats där vi har många positiva minnen. Förhoppningsvis så skapar vi oss nya bra mästerskapsminnen där imorgon.

Matchen mot Slovakien spelas 15.00 under fredagen och sänds i SVT1.

Nationella partners