Årets höjdpunkt är här – så tycker svenskarna om mästerskapssommaren 2021

EM närmar sig med stormsteg - och senare i sommar väntar också OS. Mästerskap skapar känslor - och glädje.

Dubbla mästerskap

Snart är det dags för dubbla mästerskap i fotboll. Först ut är herrlandslaget som spelar Europamästerskap runt om i Europa, ett mästerskap som hela 39% av svenskarna uppger att de kommer att titta på. Senare i sommar beger sig damlandslaget ända till Japan för att delta i de olympiska spelen i Tokyo.

Det vanligaste sättet att titta på matcherna bland vår publik kommer att vara hemma i TV-soffan, själv eller tillsammans med familjen. Väl i TV-soffan är det chips som är fotbollssnackset nummer 1, och allra helst från Estrella!  

En mästerskapssommar av rang med andra ord. Vi har tagit fotbollstempen på svenska folket och resultatet är inte annat än imponerande!

Visste du att...

  • … vi blir mer enade som land när Sverige spelar fotbollsmästerskap? 5.000.000 svenskar upplever att vi blir mer enade i samhället när Sverige spelar fotbollsmästerskap.
  • … folk på stan är gladare än vanligt på matchdagar? När Sverige spelar fotbollsmatcher i mästerskap upplevs en gladare stämning runt om i vårt avlånga land. Det uppger hela 44% av svenska folket.
  • … blågula matchdagar är enligt var tredje svensk sommarens bästa dagar. Under blågula matchdagar står Sverige still och det byggs upp en förväntansfull stämning från tidig morgon fram till avspark. Detta är enligt var tredje svensk sommarens bästa dagar.
  • … vi spelar mer spontanfotboll med familj och vänner under mästerskapssomrarna. Var femte svensk får ett större sug att själv spela fotboll med familjen, vänner eller andra i ens närhet när Sverige spelar fotboll i de stora mästerskapen.

Källa: Fotbollstempen Q2 2021. Fotbollstempen är Svenska Fotbollförbundets marknadsundersökning och görs tillsammans med HowCom genom Norstat och är baserad på 400 intervjuer.