Ung trupp uttagen för det nya U21-landslaget

U21-förbundskaptenen Poya Asbaghi har tagit ut en historisk ung premiärtrupp. Totalt 23 spelare är kallade till träningslandskampen mot Finland 3 juni och EM-kvalpremiären mot Luxemburg 8 juni i Falkenberg.

Nästa vecka samlas det nya U21-landslaget i Falkenberg för första gången. Truppen består av spelare födda år 2000 och senare. Av de 23 uttagna spelarna är det endast sju som har noterats för U21-landskamper tidigare.

Överlag är det ett ungt manskap som förbundskapten Poya Asbaghi har kallat. Hela nio av spelarna i truppen är så pass underåriga att de även har åldern inne för nästa U21-kull (åtta spelare födda 2002 och en född 2003). Det motsvarar 39 procent av spelartruppen, vilket är den högsta siffran för en premiärtrupp för ett U21-landslag i modern tid. Snittåldern ligger på 19,99 vilket är den lägsta siffran för en premiärtrupp sedan 2004.

– Det ska bli väldigt spännande att jobba med den här truppen. Det kommer att bli ett intensivt läger där vi ska spela två matcher med en helt ny spelartrupp och ledarstab med allt vad det innebär. Vi kommer behöva lägga ned ett hårt och effektivt jobb, vilket jag är helt övertygad om att den här spelartruppen är beredd att göra, säger U21-förbundskaptenen Poya Asbaghi.

Torsdag 3 juni spelar laget sin allra första match, en träningslandskamp mot Finland. Därefter stundar EM-kvalpremiären mot Luxemburg tisdagen 8 juni. Båda matcherna spelas i Falkenberg och sänds i Sportkanalen och C More.

Se truppresentationen och den digitala pressträffen nedan

Nationella partners