Sverige klara för FIFAe Nations Cup i Köpenhamn!

Tack vare seger mot Italien i helgens kval till FIFAe Nations Cup står det nu klart att Sverige tar en av de 24 platserna i finalspelet, för fortsatt kamp om att bli världens bästa nation på FIFA 21! FIFAe Nations Cup avgörs nu i Köpenhamn mellan 20 och 22 augusti.

På förhand var Sverige en av favoriterna att kvalificera sig, tack vare att Olle ”Ollelito” Arbin och Oliver ”Oliboli” Uttgren individuellt är två utav de allra högst rankade spelarna i Europa, i kombination med vår förbundskapten Ivan ”Boraslegend” Lapanjes stora erfarenhet. En press vi alltså lyckades leva upp till.

Sverige gick igenom det inledande gruppspelet under torsdagen och fredagen med bravur som gruppetta och förlorade bara en match.

I åttondelsfinal väntade så Italien som blev en dramatisk affär. Första matchen för Ollelito gick till övertid efter 2-2 men väl där var Sverige starkare. Men p.g.a. tappad anslutning och ett fel i uppställningen vid omstart så bestämdes det att övertiden skulle spelas om! Men återigen var Sverige starkare, även om det nu krävdes straffläggning för att skilja nationerna åt. I andra matchen var det dock inget snack, 2-1-seger för Oliboli och saken var klar. Och platsen i FIFAe Nations Cup säkrad – då det räckte med att nå kvartsfinal för att ta sig dit.

Turneringen fortsatte dock med rankingplatser och prispengar på spel – och med tuffast möjliga motstånd härnäst – Tyskland. En match Sverige mycket väl kunde ha vunnit – men marginalerna var inte på vår sida den här gången.

Efter att Oliboli vunnit 3-2 mot RBLZ_Umut i första matchen såg det nämligen lovande ut, och ännu mer så när Ollelito förde andra matchen. 2-2 och förlängning – men så kom läget i 120:e minuten. Ett sånt som ALLTID blir mål. Men inte denna gång. Efter en fantomräddning kunde sedan Tyskland vinnar på straffar, och tog även tredje och avgörande matchen med ett sent 2-3-mål, och äventyret var över.

Tyskland tog sig hela vägen till final i kvalturneringen, där dock England blev för svåra och tog hem kvalmästartiteln!

FIFAe Nations Cup avgörs i Köpenhamn 20-22 augusti

Men det viktigaste var ju alltså att nå kvartsfinal och säkra avancemanget till FIFAe Nations Cup – vilket var precis vad som gjordes! Den turneringen är årets stora höjdpunkt för eFotbollslandslaget, och spelas i Köpenhamn i Danmark den 20-22 augusti.

Utöver Sverige är även följande nationer kvalficerade: Danmark, Japan, Indonesien, Malaysia, Sydkorea, Singapore, Saudiarabien, Qatar, Tyskland, Rumänien, Portugal, Nederländerna, England, Israel, Finland, Frankrike, Belgien, Italien, Brasilien, Uruguay, Argentina, Mexiko och USA.