Lyckas eFotbollslandslaget kvala in till FIFAe Nations Cup?

Nästa vecka, 20-23 maj, spelar eFotbollslandslaget kvalspel i jakten på en plats i FIFAe Nations Cup, eFotbollsvärldens motsvarighet till Fotbolls-VM.

Europakvalet innehåller totalt 30 nationer, som under gårdagen lottades in i fyra olika grupper. Sverige placerades i Grupp A där vi kommer att stöta på regerande mästarna Frankrike, vårt grannland Norge samt Schweiz, Slovakien, Turkiet, Ungern och Ukraina.

Förbundskapten Ivan ”Boraslegend” Lapanjes kommentar till lottningen

- En blandad kompott. Vi underskattar ingen och kommer gå in för att vinna varje match, givetvis.

De fyra främsta från respektive grupp tar sig vidare till slutspel, där det finns elva platser i FIFAe Nations Cup att tävla om. Vid seger i åttondelsfinal är biljetten bokad, vid förlust finns dock ytterligare chanser via en såkallad Looser Bracket.

Avgörs i Köpenhamn

FIFAe Nations Cup spelas sedan i Köpenhamn, Danmark, 20-22 augusti.

Olle ”Ollelito” Arbin samt Oliver ”Oliboli7” Uttgren har valts ut att representera Sverige i nästa veckas kval, efter att ha imponerat under hela säsongen och även lett Sverige till seger i Nordic Invitational under april.

Varje möte mellan två nationer består i gruppspelsfasen av två olika möten, en på Xbox, en på PlayStation, där matcherna individuellt ger tre poäng vid seger, en poäng vid oavgjort och noll poäng vid förlust. I slutspelet är det bäst av tre matcher som gäller.

Kvalspelet kommer att kunna följas via Svensk Fotbolls YouTube-kanal – YouTube.com/SvenskFotboll

Matchtider för kvalet:

  • Tor 20 maj: 17.00 vs Slovakien, 18.00 vs Schweiz, 19.00 vs Ukraina, 20.00 vs Frankrike
  • Fre 21 maj: 17.00 vs Ungern, 18.00 vs Turkiet, 19.00 vs Norge
  • Lör 22 maj: Vid avancemang till åttondelsfinal/kvartsfinal, 15.00-18.00
  • Sön 23 maj: Vid avancemang till semifinal/final, 15.00-18.00