Bengtsson fortsatt del av EM-truppen

Förbundskapten Janne Andersson gör en förändring i EM-truppen. Martin Olsson utgår på grund av skada och ersätts av Pierre Bengtsson.

-Tråkigt att inte Martin kan vara med oss. Jag hoppas såklart att han blir skadefri så snart som möjligt, säger Janne Andersson

 

-Efter nära dialog med BK Häckens medicinska team, samt undersökningar som vi själva gjort på Martin, så har vi konstaterat en såpass allvarlig skada att vi inte kan garantera att han kommer kunna vara spelklar i tid. Om Martin skulle börja spela för tidigt med en fraktur så finns det en betydande risk för bakslag, säger landslagsläkare Anders Valentin.

 

Pierre Bengtsson och Joakim Nilsson kallades in för att täcka upp på backsidan inför matchen mot Finland. Joakim Nilsson kommer att lämna truppen men Pierre Bengtsson är med när laget samlas på onsdag för att fortsätta uppladdningen inför EM.

 

-Pierre har sett bra ut på träningarna i Båstad och gjorde en solid insats mot Finland i lördags. Det var väldigt ”jämnt” mellan Pierre och Martin redan vid trupputtagningen. Så jag vet att vi får in en mycket bra försvarsspelare med en fin vänsterfot som visat stor lojalitet mot laget. En fullgod ersättare till Martin, säger Janne Andersson

 

-Jag vill även passa på att tacka Joakim Nilsson för en bra insats under lägret i veckan. Han visade mot Finland vilken bra mittback han är. Ett superproffs som verkligen gör sitt jobb bra säger Janne Andersson

 

Pontus Jansson som lämnade planen i Brentfords avgörande match i lördags kväll ansluter som planerat på onsdag.

 

-Det medicinska teamet träffade Pontus idag. Pontus har ingen skadeproblematik men är sliten efter en lång säsong. Han kommer inte gå in och köra hundra procent från början utan kommer matchas in successivt givet den tuffa belastning han har haft, säger Anders Valentin avslutningsvis.