Australien andra motståndaren i juni

Damlandslagets sista landskamp inför sommarens OS spelas mot Australien. Sedan tidigare är det kommunicerat att landslaget spelar mot Norge i Kalmar den 10 juni. Nu är även den andra matchen under samlingen helt fastställd och det står klart att Australien kommer till Kalmar för match på Guldfågeln Arena den 15 juni 18.45.
- Vi var i långt gångna dialoger med Australien redan före OS-lottningen och nu känns det bra att alla pusselbitar i planeringen är helt på plats. Nu kan vi förbereda oss på bästa sätt inför den viktiga samling som väntar i juni, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Bilden: Caroline Seger i duell med Australien senast landslagen möttes i mars 2017. Sverige vann med 1-0.

För en månad sedan blev det klart att landslaget förlägger sitt sista landskampsläger inför OS i Kalmar med dubbla matcher på Guldfågeln Arena. Norge kommunicerades då som första motståndare den 10 juni och nu är det också helt klart att Australien kommer till Sverige och Kalmar för lägrets andra match, den 15 juni. Matchen mot Australien blir den första av två under sommaren då landslaget också lottades mot motståndet i OS-gruppspelet som spelas i slutet av juli.

- Vi har varit i långt gångna dialoger med Australien om den här matchen under en längre tid och redan före det att OS-gruppspelet lottades var det i stora delar klart att vi skulle spela mot varandra i juni. Australien är ett väldigt bra motstånd att få möta i det här skedet av vår uppladdning inför OS och efter lottningen var vi båda fortsatt överens om att spela matchen i Kalmar. Nu känns det bra att det är formellt klart, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

För damlandslaget väntar nu alltså matcher mot Norge och Australien i juni. Australien har ny förbundskapten i svenska Tony Gustavsson som hittills noterats för två matcher med sitt nya landslag. Förbundskapten Peter Gerhardsson ser fram emot mötet och samlingen.

- Australien var så sent som för en månad sedan rankade som sjua i världen och är nu placerade på rankingens nionde plats. Det är således ett väldigt bra motstånd med duktiga spelare som väntar och matchen kommer ge oss ytterligare bra indikationer på var vi som lag står inför OS som väntar i sommar. Jag ser fram emot en viktig sista samling inför OS-trupputtagningen med två väldigt intressanta matcher mot bra motstånd, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Matcherna i Kalmar i juni

  • 10 juni 18.30, Sverige-Norge. Matchen sänds i SVT 2.
  • 15 juni 18.45, Sverige-Australien. Matchen sänds i TV12

Nationella partners