Viktig samling inför OS

Damlandslaget är samlat i Stockholm inför två nya landskamper. På lördag väntar stormatch mot världsmästarinnorna USA, på Friends Arena med start 19.10. Lägret, som också innehåller match mot Polen nästa tisdag, är en viktig samling att kunna visa upp sig i kampen om en OS-plats i sommar.
- Att få spela OS och bli uttagen i den truppen är ett stort mål jag har med den här säsongen, säger Hanna Bennison.

Efter en lugn annandag påsk-träning, där 15 av 25 spelare körde återhämtning på gym och enbart tio spelare lirade boll på Tele2 Arena var det idag dags för hela truppen att komma igång fotbollsmässigt inför lördag.

USA blir det stora testet på denna samling och blir ett bra tillfälle för det svenska laget att visa var man står.

- Varje gång vi får möjlighet att möta de absolut bästa lagen har man en förhoppning och tro att vi ska klara av att mäta oss och vinna mot dem. Det är en härlig utmaning som väntar, sade förbundskapten Peter Gerhardsson när truppen presenterades för en vecka sedan.

Men samlingen är också ett viktigt tillfälle för enskilda spelare, i kampen om att nå OS i sommar dit en mindre trupp tas ut jämfört med ett vanligt läger. Två spelare som vill visa framfötterna under lägret här i april är Rosengårds Hanna Bennison och Chelseas Zećira Mušović.

- Det är så klart väldigt hård konkurrens om platserna, men jag ska jobba hårt både nu på lägret och hemma i Rosengård för att försöka komma med i truppen. Om jag fortsätter utvecklas och jobbar hårt så finns det en chans, säger Hanna Bennison.

Även för Zećira Mušović är samlingen ett bra tillfälle att kunna visa upp sig. Enbart två målvakter tas ut till grundtruppen i OS och det är en hård kamp som väntar mot bland annat Hedvig Lindahl, Jennifer Falk och Emma Holmgren.

- Det är klart det är en möjlighet att visa upp mig på denna samling som jag får vara med på (Zećira missade senaste samlingen på grund av reseregler från England). Jag vill visa vad jag har lärt mig under min första period i Chelsea, och visa på den utveckling jag upplever att jag är inne i. Men jag måste också lita på min egen process, jag litar på att jag lägger ner maximalt arbete både utanför och på planen för att fortsätta utvecklas.

Och första möjlighten under lägret, att i matchsspel visa upp sig är mot USA på lördag. Matchen har avspark 19.10 och sänds i SVT2.

Nationella partners