UEFA tillåter 26 spelare i EM-truppen

Under tisdagen meddelade UEFA på sin hemsidan att trupperna för sommarens EM-slutspel kommer att utökas från 23 till 26 spelare. - Ett bra och välkommet beslut. Givet den pågående pandemin så känns det bra att ha fler spelare att tillgå, säger Förbundskapten Janne Andersson.

Uefa förklarar beslutet om att utöka spelarantalet i trupperna på sin hemsida:

"För att minska riskerna för lag som står inför brist på tillgängliga spelare på grund av möjliga positiva COVID-19-tester och efterföljande karantänåtgärder har det beslutats att i undantagsfall öka trupperna för alla deltagande lag."

Trots att 26 spelare kommer att kunna bli uttagna till EM-truppen så är max antal spelare som blir uttagna till varje enskild match forfarande 23 stycken.

- Jag har tidigare tagit ut ett par spelare extra för att vara så säker man kan. Förhoppningsvis kommer vi vara tillsammans länge och spela många matcher i sommar då är det såklart bra att ha fler spelare att tillgå givet att det kan komma skador osv, säger Janne Andersson.

Tidigare har den stått klart att herrlandslaget gruppspelsmatcher flyttas. Från Dublin och Bilbao till St Petersburg och Sevilla. Detta har även medföljt att herrlandslaget nu utgår från Göteborg under mästerskapet istället för Dublin som var det initiala planen.

- Bra förberedelser är A och O för oss. Givet de sena besked vi fått från UEFA så tycker jag att vi har hittat en väldigt bra plats att ladda på. Vi har väldigt bra förutsättningar att förbereda oss, sade förbundskapten Janne Andersson när han kommenterade beskedet i förra veckan.

Nationella partners