Frågor och svar: Info om biljetter till EM

På grund av beskedet från UEFA om att Dublin och Bilbao fråntas sina matcher under sommarens EM-slutspel kommer Sveriges matcher flyttas till St Petersburg och Sevilla och enligt nedan spelschema:

 • 14 juni kl. 21.00 Spanien-Sverige på Estadio La Cartuja in Seville
 • 18 juni kl. 15.00 Sverige-Slovakien på Gazprom Arena
 • 23 juni kl. 18.00 Polen-Sverige på Gazprom Arena

Nedan finner ni vanliga frågor och svar angående biljetter och resor till spelorterna. Vi kommer att uppdatera detta dokument löpande när information tillkommer.

Vanliga frågor och svar

Biljetter

Jag har biljett till en av matcherna, kommer jag få min biljett?

 • UEFA meddelar att alla biljetter till matcherna i Dublin och Bilbao kommer att återbetalas. Ett nytt datum för biljettköp kommer att utannonseras för köp av biljetter till matcherna i Sevilla och St Petersburg. Existerande biljettköpare kommer att erbjudas ett prioriterat biljettköp för de flyttade matcherna. Vi har blivit lovade att biljettköpare ska bli tilldelade enligt Supporterklubbens tilldelningsprinciper.

Hur stor NY kvot kommer SvFF att bli tilldelade?

 • I dagsläget vet vi inte hur SvFF:s kvot kommer påverkas. UEFA har meddelat att de kommer att kommunicera detta till SvFF och de som har köpt biljett direkt när arbetet med biljettkvoterna är klart. Vi kan dock räkna med att biljettkvoten blir kraftigt reducerad.

Hur stor del av biljetterna kommer att tilldelas den s.k. Supporterkvoten?

 • I dagsläget vet vi inte heller hur principerna för biljettilldelning för Supporterkvoten kommer påverkas. Vi förutsätter dock att UEFA behåller de principer där den största delen av biljetterna till EM 2021 ska tilldelas supportrar. SvFF kommer även att få en reducering i biljettkvot för partners, föreningar och övriga fotbollsfamiljen. SvFF återkommer i frågan.

Kommer tilldelning ske enligt Supporterklubbens tilldelningsprinciper?

 • Vi har fått besked av UEFA att SvFF:s supporterkvot kommer att tilldelas enligt Supporterklubbens tilldelningsprincip. 50% av supporterkvoten kommer att tilldelas medlemmar med högst poäng. Övriga 50% kommer att lottas fritt mellan resterande ansökande medlemmar.

Vad händer med ”Follow my team”-biljetterna?

 • Vi hänvisar till UEFA:s pressrelease angående ”Follow my team”-biljetter. Men sammanfattningsvis så kommer alla Follow my team-biljetter att makuleras och full återbetalning till biljettköparna kommer att ske. Vid eventuellt avancemang finns en reserverad kvot till svenska fans. Mer om denna biljettförsäljning återkommer vi kring.

Vart vänder jag mig om har praktiska frågor om mina biljetter till EM2021?

 • Ni har köpt biljetterna av UEFA och UEFA ansvarar för all biljetthantering utan inblandning av SvFF eller Supporterklubben. Därför hänvisar vi alla frågor om din biljett till UEFA:s hemsida. Vi kan tyvärr inte hjälpa till med tekniska frågor då vi inte har tillgång till UEFA:s biljettsystem.

Kan jag kontakta SvFF och Supporterklubben vid frågor?

Inresor till Spanien och Ryssland

Kommer jag att kunna resa in i Spanien eller Ryssland och nyttja min biljett?

 • Vi hänvisar till UEFA och deras samlingssida. Klicka HÄR
 • Ni finner också information hos Sveriges ambassad i Ryssland och Spanien. Klicka HÄR för att komma till Sweden abroad.
 • Vi vill förtydliga att inreserestriktioner för respektive land kan ändras löpande så håll utskick på ovannämnda hemsidor alternativt med de flygbolag ni reser med.

Restriktioner i Spanien och i Ryssland

Vad är det för restriktioner i Spanien och vad behöver jag tänka på?

 • Vi får be om att återkomma om detta då vi i dagsläget inte har en uppdaterad information men väntar på denna från svenska ambassaden i Spanien.

Vad är det för restriktioner i Ryssland och vad behöver jag tänka på?

 • Vi får be om att återkomma om detta då vi i dagsläget inte har en uppdaterad information men väntar på denna från svenska ambassaden i Ryssland.

Nationella partners