OS-lottningens förutsättningar

På onsdag 10.00 börjar lottningen av OS-slutspelet i Japan som spelas i sommar. Lottningen direktsänds via FIFA:s Youtubekanal och inför lottningen har seedningsgrupperna offentliggjorts - en seedning som baseras på fredagens uppdaterade världsranking från FIFA.

Bilden: Blir det USA i gruppspelet i ännu ett mästerskap? Det är 50/50 % att det blir USA eller Japan från seedningsgrupp 1.

I fredags uppdaterade FIFA världsrankingen och Sverige kvarstår på en femteplats. Det innebär att damlandslaget placerar sig i seedningsgrupp två inför lottningen som genomförs med start klockan 10.00 på onsdag.

Störst förlorare efter uppdaterade rankingen var Australien som tappade två placeringar och också trillade ner i den tredje seedningsgruppen till OS-lottningen. 

Så ser seedningsgrupperna ut inför lottningen:

Seedningsgrupp 1: Japan, USA och Nederländerna

Seedningsgrupp 2: Sverige, Storbritanninen och Brasilien

Seedningsgrupp 3: Kanada, Australien och Kina

Seedningsgrupp 4: Nya Zeeland, Chile och Zambia

Förutsättningar inför lottningen:

  • OS-fotbollen på damsidan består av tre grupper med fyra lag i varje grupp, där grupperna heter grupp E, F och G.
  • Lottningen börjar i seedningsgrupp 1 där de tre lagen lottas in i en varsin grupp, samt så dras en lott med specifik position i gruppen (plats 1-4) så att alla lagen lottas in i det befintliga spelschemat och får sina matcher fastställda direkt.
  • Japan kommer som värdnation att automatiskt placeras in på position 1 i grupp E.
  • Inget lag från samma konfederation får lottas mot varandra i gruppspelet.

Spelschemat i OS

Är redan fastställt, och genom att följa lottningen kan man direkt se var Sverige placerar sig i lottningen - och därmed vilka motståndare, matchdagar och avsparkstider som gäller.

Nationella partners