OS-gruppspelet lottat och klart

USA, Australien och Nya Zeeland – det är motståndet som väntar Sverige under OS i Japan i sommar. Under onsdagsförmiddagen genomfördes OS-lottningen och damlandslaget lottades in i grupp G.
- Det känns givetvis bra att lottningen är genomförd och vi nu kan fokusera sista tre månaderna på att förbereda mästerskapet på allra bästa sätt, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Den 21 juli, tre månader från idag, sparkas OS-fotbollen igång i Japan. Idag fick de deltagande landslagen mer klarhet gällande sina mästerskapsförutsättningar, när gruppspelets lottning genomfördes från FIFA:s högkvarter i Nyon.

Damlandslaget lottades idag in i grupp G tillsammans med USA, Australien och Nya Zeeland. Landslagets första match i turneringen spelas mot USA den 21 juli, vilket också innebär att första spelstad för landslaget blir Tokyo under de två första matcherna.

- En lottning kan man inte påverka, och det är svårt att i nuläget säga vad som är bra eller inte. Det är såklart tre bra motståndare som väntar men logistikmässigt ser det ut att bli ett bra upplägg. Som alltid när man kliver in i ett mästerskap är det stort fokus på den första matchen och nu blir det såklart en bra utmaning med att möta förstarankade USA direkt, säger Peter Gerhardsson.

- Framförallt känns det bra att vi nu vet motståndet som väntar, och i vilka städer vi kommer spela. Det ger oss i landslagsledningen möjligheten att börja arbeta ännu tydligare med vår planering och våra förberedelser, allt från reselogistiken till att kunna börja jobba med analysen av de kommande motståndarna, avslutar Gerhardsson.

Gruppernas två bästa lag går vidare till kvartsfinal tillsammans med de två bästa treorna fån de tre grupperna.

Sveriges gruppspelsmatcher i OS – Grupp G

  • 21 juli 10.30 (17.30 lokal tid), Sverige-USA, Tokyo Stadium
  • 24 juli 10.30 (17.30 lokal tid), Sverige-Australien, Saitama Stadium
  • 27 juli 10.00 (17.00 lokal tid), Nya Zeeland-Sverige, Miyagi Stadium

Alla grupperna

  • Grupp E: Japan, Kanada, Storbritannien och Chile
  • Grupp F: Kina, Brasilien, Zambia och Nederländerna
  • Grupp G: Sverige, USA, Australien och Nya Zeeland

Nationella partners