OliBoli7 och Ollelito klara för eFotbollslandslaget

I går torsdag spelades finalspelet i eTrophy, turneringen för landets främsta FIFA 21-spelare där två platser i eFotbollslandslaget stod på spel. På förhand fanns två stora favoriter – och den här gången var det just de som levererade.

Bilden: OliBoli7 och Ollelito säkrade sina platser i eFotbollslandslaget efter sina turneringssegrar under skärtorsdagen.

Efter rakt igenom imponerande insatser blir det alltså Oliver ”OliBoli7” Uttgren (PS4) och Olle ”Ollelito” Arbin (X1) som kommer att få dra på sig den blågula tröjan, när Sverige ska slåss om att bli världens bästa nation på FIFA 21.

Landslagstruppen ska dock kompletteras med ytterligare två spelare, som väljs ut baserat på prestationer dels i turneringen, men även sett under säsongen som helhet, av förbundskapten Ivan ”Boraslegend” Lapanje. Sedan väntar först träningsturnering mot de övriga nordiska nationerna i mitten av april, innan kvalet till FIFAe Nations Cup spelas under maj månad.

Resultaten från torsdagen:

PlayStation
Semi #1: Oliver ”OliBoli7” Uttgren vs Zackarias ”Zackey00” Johansson - 5-1 (2-1, 3-0)
Semi #2: Oskar ”Wettéus” Wettéus vs Tunahan ”Don Unsal” Ünsal - 2-3 Str (1-1, 1-1, 3-4str)
Final: #1: Oliver ”OliBoli7” Uttgren vs Tunahan ”Don Unsal” Ünsal – 5-3 (2-1, 3-2)

Xbox
Semi #1: Johan ”Bluuum” Blom vs Elias ”xGardh” Gärdh – 3-2 ÖT (1-0, 1-0, 1-0)
Semi #2: Mattias ”XopTolle” Tolinsson vs Olle ”Ollelito” Arbin – 5-8 (1-4, 4-4)
Final #1: Johan ”Bluuum” Blom vs Olle ”Ollelito” Arbin – 1-8 (0-6, 1-2)

Nationella partners