Match mot Norge i juni

Damlandslagets sista landskampssamling inför OS kommer hållas i Kalmar och innehålla två matcher på Guldfågeln Arena - den 10 och 15 juni. Nu är det klart att Norge står för motståndet i den första matchen på lägret.
- Matcher mot våra grannländer ger en derbykänsla och de matcherna vill vi verkligen vinna, säger förbundskapten Peter Gerhardsson om matchen.

Bilden: Kosovare Asllani i landskamp mot Norge 2018, som Sverige vann med 2-1.

Mellan den 7 och 15 juni genomförs det sista internationella landslagsfönstret inför sommarens OS-slutspel. Då kommer damlandslaget spela sina två sista landskamper innan det att OS-truppen presenteras senare under månaden.

Hela landslagssamlingen i juni kommer äga rum i Kalmar och båda matcherna spelas på Guldfågeln Arena. Den 10 juni väntar första matchen på lägret och nu är det klart att Norge kommer stå för motståndet.

- Norge är kvalificerat för EM nästa år, så det är ett bra fotbollslag som väntar under den här sista och viktiga samlingen inför OS. Sedan min start som förbundskapten har vi mött Norge en gång och då vann vi med 2-1. Matcher mot våra grannländer ger en derbykänsla och de matcherna vill vi verkligen vinna, därför tycker jag det är en bra motståndare att möta här i juni, säger Peter Gerhardsson.

Den senaste matchen som damlandslaget spelat på Guldfågeln Arena i Kalmar var i uppladdningen inför OS 2016, då Japan besegrades med 3-0. Nu återvänder landslaget till sydöstra Sverige för ett nytt viktigt läger i uppladdningen för OS i Tokyo.

- Junisamlingen blir vår sista möjlighet att samla laget innan det att OS-truppen ska tas ut och sista förberedelserna ska sättas. Vi på SvFF har haft bra kontakt med Kalmar som värdstad för läger och matcher sedan hemma-EM 2013 och vår match inför OS 2016, så det känns bra att återvända dit för den här viktiga samlingen, säger landslagschef Marika Domanski Lyfors.

Den andra matchen under samlingen, som kommer spelas den 15 juni, kommuniceras så snart detta är möjligt.

Nationella partners