Gabriel Dias nöjd med samlingen på Bosön

Det svenska damlandslaget är nyligen hemkommet efter en veckas träningsläger på Bosön. Förbundskapten Gabriel Dias summerar en lyckad samling.

– Vi är väldigt nöjda med lägret. Vi fick en känsla av att spelarna förstår mer och mer vad vi vill med spelet. De är glada och de förstår att vi behöver spela tillsammans som ett lag. Jag tycker att det är viktigt i början, säger Gabriel Dias.

Samlingen inleddes under tisdagen och avslutades under söndagen. Däremellan stod två träningar om dagen på schemat innehållandes bland mycket annat fystester och internmatcher.

– Jag tycker att spelarna tagit stora kliv, och de överraskade mig på ett positivt sätt. Vi introducerade några nya rörelser, men vi fokuserade mer på försvaret den här veckan. De förstod att vi måste försvara oss bättre, säger Dias och fortsätter:

– Naturligtvis måste vi respektera att detta är en lång process, att vi fortfarande behöver träna mycket. Vi har just startat det här projektet. Spelarna fick mycket ny information under lägret, men de svarade också mycket bra på den.

Nu väntar en tid innan det återigen är dags att samla truppen. Gabriel Dias känner att de lagt en bra grund inför det viktiga EM-kvalet i höst.

– Det är väldigt viktigt att förbereda oss fysiskt, vi spelar mot professionella spelare i oktober. Men våra spelare är smarta och jag hoppas att vi kan förbättra ännu mer under vårt nästa läger.

Foto och text: David Gerd