Många positiva svar för herrlandslaget

Det svenska herrlandslaget avslutade den här våren med en veckas läger i Trollhättan. Där fick förbundskapten Matija Dulvat och assisterande förbundskapten Nicklas Asp nya, positiva svar inför framtiden.

– Verkligen. Vi är väldigt nöjda efter de lägrena vi haft under inledningen av det här året. Det känns skönt att ha träffats lite oftare nu under våren efter lite inställda läger i höstas. Vi ser att truppen gjort framsteg på alla plan egentligen. Vi har pratat mycket om att höja professionaliteten överlag. Uppförande, fysiska statusen, engagemanget och taktiskt kunnande. Vi har också höjt kravbilden på landslagsspelarna – och det har visat att det gett resultat. Vi är väldigt glada att spelarna tagit till sig det vi vill förmedla och kommer väl förberedda till landslagssamlingen, summerar assisterande förbundskapten Nicklas Asp.

Veckan i Trollhättan innehöll en hel del träningar, men också en träningsmatch mot Skoftebyn Futsal.

– Fokus har nu legat på att utveckla den grunden vi implementerat senaste åren och också förbättra den naturligtvis. Vi har principer i taktiken som vi inte ändrar på. Det är samma som vi gjort sedan Matija tillträdde. Men längs vägen så utvecklar vi den, bygger vidare och försöker hela tiden ta nästa steg. Det är mycket detaljer det handlar om, fortsätter Asp.

Nu väntar en tid ifrån varandra innan det är dags att samla gänget igen i slutet av sommaren.

– Det känns som att vi byggt en väldigt bra bas inför det som komma skall framöver med en grupp som är stark. Förutsättningarna inför hösten ser bra ut. Första steget är kvalet nästa vår och det är det vi fokuserar främst på.

Assisterande förbundskapten Nicklas Asp längtar tills man åter kör igång igen.

– Senaste året har det hänt något. Man ser att alla spelare är mer seriösa, tar hand om sina kroppar och fokuserar på rätt saker. Fokuserar på futsalen.

Det måste ha stärkt konkurrensen bland spelarna?
– Verkligen. Det är mycket bättre konkurrenssituation än tidigare. Vi har en bred och stabil grundtrupp med många spelare som konkurrerar om positionerna.

David Gerd

Nationella partners