Gerhardsson vill se mod mot Polen

Två dagars träning har hunnits med i Lodz i Polen. Nu är det tisdag och damlandslaget står åter redo för att kliva ut i ny landskamp. Jämfört med USA förväntas en del nya ansikten få chansen från start och Peter Gerhardsson ser fram emot att få se fler spelare visa upp sig i matchmiljö.
- Jag vill framförallt se att de här spelarna klarar av att spela den här typen av matcher, säger Peter Gerhardsson.

Landslaget reste till Polen under söndagsförmiddagen, dagen efter matchen mot USA, och har sedan laddat för kvällens match med två pass – söndag och måndag. Gerhardsson är nöjd med omladdningen.

- Det verkar väldigt fokuserat och bra i truppen. Det har varit bra träningsförhållanden och alla spelare är tillgängliga för kvällens match. Det är ett riktigt bra utgångsläge. De verkar laddat i truppen och vi kommer också ha lite andra spelare jämfört med sist. Det finns ett behov för oss att se andra spelare och det är också viktigt för spelarna att få visa upp sig.

OS närmar sig. Ett landskampsläger kvarstår i juni innan truppen till sommarens mästerskap ska tas ut. Så vad vill förbundskapten Gerhardsson se från de spelare som nu får chansen mot Polen?

- Det är såklart en bra total prestation man främst vill se, men framförallt vill jag se att de här spelarna klarar av att spela den här typen av matcher. Polen på bortaplan är en svår match på alla plan, tekniskt, taktiskt och fysiskt, men framförallt är det viktigt att mentalt gå in för spelarna och tro på det här. Vi behöver spelare som vågar, som vågar misslyckas, men framförallt såklart lyckas i sina prestationer.

Polen är rankat klart sämre än USA. Svenska laget lär behöva attackera motståndet på ett annat sätt än hur man tog sig an motståndet i lördags.

- När vi möter lag som Polen, som ibland spelar med fem backar och är väldigt markeringsinriktade, så krävs det att vi har fler spelare i och omkring straffområdet för att skapa chanser.

- Men sen behöver vi vara vaksamma på deras kontringsspel, som precis mot USA är ett stort vapen. Vårt offensiva spel bygger dock på samma saker, att spela framåt, ta sig förbi deras lagdelar. Det är en tuff och aggressiv motståndare vi kommer möta idag, avslutar Peter Gerhardsson.

Matchen mot Polen har avspark 18.30 och sänds i SVT2.

Nationella partners