F02: Sammanfattningen 2017-2021

I och med att UEFA ställde in vårens EM-kval har F02-landslaget spelat sin sista landskamp tillsammans. För spelarna är nu nästa steg att försöka ta en plats i U23-landslaget. Nedan följer en summering av F02-landslagets tid från 2017 fram till nu.

Sensommaren 2017 kallade förbundskapten Ulf Kristiansson till en allra första samling för F02-landslaget. Fyra år och 19 matcher senare är resan över för F02-landslaget tillsammans. Däremot fortsätter förhoppningsvis landslagsresan för många av spelarna då flera av spelarna redan har kallats till U23-landslaget. Dessutom har Hanna Bennison debuterat i A-landslaget som hon numera spelar för kontinuerligt.

Nedan följer en summering av F02-landslagets fyra år i ungdomslandslagsfotbollen.

Första landskampen
5 september 2017 spelade F02-landslaget sin allra första landskamp. I Hamar, norr om Oslo, spelades den första landskampen mot Norge. Hemmalaget vann med 2-1, Sveriges mål gjordes av Hanna Gunnarsson.

Hanna Gunnarsson gjorde F02-landslagets allra första mål i premiärlandskampen mot Norge.

Sista landskampen
På grund av coronapandemin blev matchen mot Slovakien 29 mars 2019 på Borås Arena F02-landslagets sista landskamp tillsammans. Det var den avslutande EM-kvalmatchen i Elite Round och Sverige vann med 1-0. Matchens enda mål prickades in av Evelina Duljan, född 2003.

Se Evelina Duljans läckra mål mot Slovakien i EM-kvalet

Silver i Nordisk Flick 2018
Under sommaren 2018 spelade F02-landslaget turnering Nordisk Flick där laget gick hela vägen fram till final. Sverige inledde gruppspelet med två segrar. Först en 2-0-seger mot Island och därefter 2-1 mot England. Trots en förlust i den avslutande matchen mot Tyskland vann Sverige gruppen och säkrade sin plats i finalen. Väl i finalen väntade Danmark. I en svängig match stod det 3-3 efter ordinarie speltid. För att skilja lagen åt krävdes förlängning. Där drog Danmark det längsta strået och vann till slut matchen med 4-3.

EM-kvalet
Senare samma år gick F02-landslaget in i EM-kval 1. Sverige fick en drömstart och slog Lettland med hela 11-0 för att sen kryssa mot både Georgien och Nederländerna vilket räckte för att ta sig vidare till Elite Round. Väl där Blev både Polen och Spanien för svåra och inför den tredje och avslutande matchen mot Slovakien var drömmen om EM borta. Sverige avslutade dock med en 1-0-seger i matchen som kom att bli den sista för gänget tillsammans.

F02-landslaget i siffror
Matcher: 19
Vinster: 6
Oavgjorda: 6
Förluster: 7
Gjorda mål: 34
Insläppta mål: 25
Hållna nollor: 6

Meriter
Silver i Nordisk Flick 2018

Flest matcher med F02-landslaget
19 – Hanna Bennison, Hanna Lundkvist, Tilde Johansson
17 – Ella Reidy
15 – Felicia Saving, Hanna Gunnarsson
14 – Evelina Duljan
13 – Hanna Ekengren

Hanna Bennison, Hanna Lundkvist och Tilde Johansson spelade i F02-landslagets samtliga 19 landskamper.

Flest mål med F02-landslaget
4 – Hanna Ekengren, Stinalisa Johansson, Nina Koppang
3 – Hanna Bennison, Tilde Johansson, Johanna Lindblom
2 – Hanna Lundkvist, Hanna Stokki, Evelina Duljan, Rosa Kafaji

Spelare från F02-kullen som har kallats till U23-landslaget
Hanna Bennison – Spelar numera i A-landslaget
Hanna Lundkvist – Ännu inte debuterat i U23, har även kallats till A-landslaget
Rosa Kafaji – (Född 2003) Ännu inte debuterat i U23, har även kallats till A-landslaget
Evelina Duljan – (Född 2003) Ännu inte debuterat i U23

Hanna Bennison debuterade i A-landslaget redan som 17-åring och utsågs tidigare i år till världens största talang född 2002 och senare av ansedda tidningen Goal.

Förbundskaptener
Ulf Kristiansson – 2017 (F15)
Pär Lagerström – 2018-2019 (F16-F17)
Anders Johansson – 2019-2020 (F18-F19)

Nationella partners