Vilket är Nordens bästa landslag på EA SPORTS FIFA 21?

Imorgon lördag spelas Nordic Invitational, landslagsturneringen på FIFA 21 där Sverige möter Danmark, Finland och Norge i kampen om vem som kan titulera sig som Nordens främsta nation på digital fotboll.

Det svenska eFotbollslandslaget representeras av fyra spelare: 19-årige Olle ”Ollelito” Arbin och 20-årige Oliver ”OliBoli7” Uttgren spelade till sig sina platser via uttagningsturneringen eTrophy tidigare i vår. De övriga två – 17-årige Tunahan ”Unsal” Ünsal och 16-årige Mattias ”xOpTolle” Tolinsson har valts ut av förbundskapten Ivan ”Boraslegend” Lapanje efter fina prestationer sett över hela tävlingsåret.

Utöver titeln som bäst i Norden så finns det även rankingpoäng att spela för, då FIFA nu i veckan startat en världsranking för landslag inom eFotboll, där dessa matcher blir de första matcher det svenska laget spelar som räknas mot det.

Sedan väntar så det stora slutmålet för eFotbollslandslaget, FIFAe Nations Cup-finalspelet som spelas den 20-22 augusti i Köpenhamn, en del av FIFAe Nations Series. Vägen dit går via ett onlinekvalspel 20-23 maj. Totalt deltar över 60 nationer världen över, och det finns en prispott på $500.000 att spela om.

Nordic Invitational sänds via Fotbollskanalen.se, lördag 17 april, med sändningsstart 10.45.

Matchtider:
11.00 – Sverige vs Finland. 12.00 – Sverige vs Norge. 13.00 – Sverige vs Danmark.
15.00 – Semifinal. 16.15 - Final/Bronsmatch