Sveriges EM-matcher i Bilbao och Dublin flyttas

Idag kom beskedet från UEFA att herrlandslagets EM-matcher i Bilbao och Dublin flyttas. Sverige kommer istället att spela sina matcher i Sevilla och St Petersburg.

Sveriges premiär match kommer att spelas i Sevilla mot Spanien den 14/6 kl 21. Matchen mot Slovakien spelas den 18/6 i St Petersburg kl 15 och även matchen mot Polen den 23/6 kl 18 spelas i St Petersburg.

- Glad att vi äntligen fått ett besked. Vi har ju goda minnen St Petersburg och åttondelsfinalen i VM där 2018. Nu ligger allt fokus på att förbereda oss så bra som möjligt inför kommande mästerskap. Det ska bli väldigt roligt säger förbundskapten Janne Andersson

I och med att Dublin tas bort som värdstad så kommer inte Sverige att ha sin bas där under mästerskapet.

- Det som är klart är att vi inte kommer att ha vår bas i Dublin. Vi har olika alternativ som vi tittar på just nu. Vi avvaktar tydligare besked från UEFA när det gäller var vi ska ha vår bas. Vi jobbar såklart för att hitta en så bra lösning som möjligt för laget säger Stefan Pettersson, landslagschef.

Speltider och datum för Sveriges matcher

  • 14 juni kl. 21.00 Spanien-Sverige på Estadio La Cartuja in Seville
  • 18 juni kl. 15.00 Sverige-Slovakien på Gazprom Arena
  • 23 juni kl. 18.00 Polen-Sverige på Gazprom Arena

Nationella partners