OS i sikte för Angeldal

Filippa Angeldal har målsättningen klar för sig – hon vill att OS i sommar blir hennes första seniormästerskap. Mittfältaren från BK Häcken fick göra inhopp mot USA och fick en boost av möjligheten.
- Det är klart det var jätteroligt för min del att få vara på planen och mäta mig med de allra bästa, säger Filippa Angeldal från Lodz i Polen där laget nu laddar upp för morgondagens match.

Filippa Angeldal har fått en bra start i damlandslaget. På sina sju första landskamper hade mittfältaren stått för fyra mål. Men under lördagens hemmamatch mot USA väntade ett helt annat motstånd än i de matcher som Filippa hittills noterats för landskamper.

- Det var första gången jag möter en större nation och i det här fallet världsettan. Jag tycker mitt inhopp var bra, jag kom in med mycket energi och kände mig pigg. Det betyder så klart mycket att få chansen i en sådan match som mot USA. Varje chans jag får i landslaget vill jag ta vara på och visa vad jag går för.

Sverige stod för en bra prestation mot USA. Länge såg det ut som om laget skulle spräcka USA:s förlustfria svit sedan början på 2019. Men med tre minuter kvar av ordinarie tid kvitterade USA. Filippa Angeldal är nöjd med svenska lagets insats.

- Att vi fick möjligheten att mäta oss med USA och göra en bra prestation visar att vi är nära de allra bästa lagen, och är där vi ska i vårt eget spel.

I kikaren kan de svenska spelarna nu börja skymta OS. Tre matcher återstår innan truppen tas ut och landslaget reser till Japan. Filippa Angeldal känner sig boostad av inhoppet mot USA och har siktet inställt mot att nå truppen till OS.

- Det är en liten trupp till OS men jag kommer göra allt jag kan för att nå dit. Jag försöker visa varje chans jag får att jag vill vara där – i både träning och match. I det större perspektivet gäller det att prestera bra över tid för att nå truppen, men det är klart att inhoppet mot USA ger mig lite extra självförtroende.

- Jag är fortfarande ung, men jag vill komma till min första turnering på seniornivå så det är klart OS är ett stort mål. Men på sikt har jag målet att komma in och bli en startspelare över tid, och få uppleva flera mästerskap med Sverige.

Nästa match för landslaget spelas mot Polen imorgon tisdag 18.30. Matchen sänds i SVT2.

Nationella partners