Truppen till aprilmatcherna

Den 10 och 13 april spelas de två nästkommande landskamperna för damlandslaget i förberedelserna inför OS. Världsmästarna USA och därefter Polen står för motståndet och idag har förbundskapten Peter Gerhardsson presenterat truppen.
- Det är alltid en härlig utmaning att möta de allra bästa lagen, säger Peter Gerhardsson inför USA-matchen.

Efter två segrar på Malta i februari väntar nu två nya landskamper för damlandslaget. Två samlingar återstår inför det att OS-truppen ska tas ut och nu stundar näst sista landslagstillfället att visa upp sig för förbundskaptenerna inför uttagningen.

I april väntar nu USA i en match på Friends Arena den 10 april, innan laget reser till Polen för bortamatch den 13 april. Peter Gerhardsson ser fram emot matcherna, och blickar fram lite extra till drabbningen mot världsmästarinnorna från USA.

- Det är alltid den optimala utmaningen att spela mot världens bästa lag. Vi kan inte få en större utmaning och varje gång vi får möjlighet att möta de absolut bästa lagen har man en förhoppning och tro att vi ska klara av att mäta oss och vinna mot dem. Det är en härlig utmaning.

Förbundskaptenerna Peter Gerhardsson och Magnus Wikman har till matcherna tagit ut en trupp om 25 spelare. Gerhardsson tycker de uttagna spelarna kommer till samlingen i ett bra läge formmässigt, där spelarna hemmahörande i Sverige nu fått ytterligare försäsong jämfört med lägret i februari.

- Många av våra spelare ute i Europa presterar bra i sina klubbar och är ordinarie med betydande roller. Spelarna är både inblandande offensivt och gör mål, men också många defensiva spelare som gör bra insatser som hjälper lagen till segrar.

- Samtidigt har de som spelar i OBOS Damallsvenskan nu fått ett gäng cupmatcher i benen, kommit igång med tävlingsmatcher och det är bra för deras process fram mot seriestart så klart. Spelarna i Rosengård har dessutom fått bra och tuffa matcher i Champions League i benen.

- Det känns väldigt inspirerande att samla laget igen för de här två matcherna som väntar, avslutar Gerhardsson.

Båda matcherna sänds i SVT:s kanaler.

Nationella partners