Reneé Slegers ny U23-förbundskapten

Reneé Slegers blir ny förbundskapten för U23-landslaget. Anställningen sträcker sig över 2021 och redan i början av april genomför hon sin första landslagssamling i sin nya roll.
– Jag är glad för att jag får förtroendet och är väldigt förväntansfull. Det kommer att bli en spännande och rolig utmaning, säger Reneé Slegers.

Säsongen 2018 inledde Reneé Slegers sin tränarkarriär. Första säsongen blev en succé då hon ledde IF Limhamn/Bunkeflos F19-lag till SM-guld. Året därpå fick hon ansvaret för damlaget i Allsvenskan. I fjol flyttade 32-åringen vidare till FC Rosengård där hon vann Division 2 med andralaget och avancerade till Division 1 Södra.

Nu står det klart att Slegers blir ny U23-förbundskapten. Anställningen sträcker sig över 2021 och hon kommer samtidigt fortsätta sin tränarroll i FC Rosengård parallellt.

– Vi är mycket glada att, genom ett gott samarbete med FC Rosengård, kunna knyta Reneé till vårt U23-landslag. Hon har varit inne i vår verksamhet en tid och jag har även följt hennes tränarkarriär. Det är en spännande och kompetent ledare. Hennes internationella erfarenheter som spelare och bevakare kommer att bidra till ytterligare en viktig dimension. Vi hälsar henne varmt välkommen till sin nya roll på SvFF, säger Yvonne Ekroth, landslagschef för U23- och flicklandslagen.

Reneé Slegers första uppgift som U23-förbundskapten blir en samling i början av april där även en träningsmatch mot Kristianstads DFF är inplanerad. En samling där hon delar ledarskapet med F18/19-förbundskaptenen Caroline Sjöblom.

– Jag är glad för att jag får förtroendet och är väldigt förväntansfull. Tidigare har jag arbetat som scout för det holländska förbundet och var med det svenska F05-landslaget förra året. Jag har även en del landskamper från min spelarkarriär som jag hoppas att jag har nytta av nu för att komma in i rollen som förbundskapten. Det kommer att bli en spännande och rolig utmaning. Jag är även tacksam över att vi har hittat en lösning som gör det möjligt att jag kan fortsätta med mitt uppdrag i Rosengård, säger Reneé Slegers.

Nederländskan har även en gedigen spelarkarriär bakom sig. Totalt blev det 55 landskamper, 15 mål och ett EM-slutspel för Nederländerna. Säsongen 2011 hamnade hon i Sverige efter att ha bytt Willem II mot Djurgårdens IF. Därefter gick hon vidare till Linköpings FC där hon vann SM-guld 2016. Samma säsong åkte hon dock på en svår knäskada som resulterade i att hon tvingades bryta sin spelarkarriär. Vilket i sin tur startade hennes tränarkarriär.

Nationella partners