EM-kvallottningar med nytt spelformat

På torsdagen lottas de första kvalomgångarna till F17- och F19-EM 2022. Till denna upplaga av EM blir det premiär för det nya tävlingsformatet med uppflyttning mellan en A- och en B-liga. Sverige befinner sig i A i båda åldersgrupperna.

Gemensamt för båda tävlingarna är att nationerna delats upp i två ”ligor”. I respektive liga är nationerna indelade i fyrlagsgrupper. De lag som hamnar sist i en liga A-grupp flyttas ner till liga B inför kvalomgång 2 spelas våren 2022. På motsvarande sätt kan segrarna i liga B-grupperna avancera till liga A till kvalrunda 2.

Inför lottningen är Sverige placerad i placerad i pott 3 i liga A-lottningen för F17-EM (F16-landslaget f 2005) och i pott 2 i liga-lottningen för F19-EM (F18-landslaget f 2003).

Lottningarna kan följas live på uefa.com:

Nationella partners