Vem tar plats i eFotbollslandslaget?

Ikväll, Torsdag 4 mars, inleds eTrophy, SvFF eFotbolls uttagningsturnering till det eFotbollslandslag som ska komma att representera blågult i det kommande kvalet till FIFAe Nations Cup på EA SPORTS FIFA 21.

Med i det stjärnspäckade startfältet finns bl.a. nyblivna europaklubblagsmästaren Oliver "OliBoli7" Uttgren från Mkers som Årets eFotbollsspelare 2020 - Olle "Ollelito" Arbin från Ninjas in Pyjamas, de två just nu högst rankade Svenska spelarna och således favoriter till att ta plats i truppen.

Just två spelare - en på Xbox och en på PS4 - kommer i och med seger i denna turneringen ta en plats i eFotbollslandslaget. Utöver det ska laget sedan kompletteras med ytterligare två spelare, som förbundskapten Ivan "BorasLegend" Lapanje kommer att välja ut baserat på generella prestationer under FIFA-tävlingsåret vid senare tillfälle.

eTrophy-turneringen spelas med tre olika deltävlingar, utöver dagens kval även den 11 och 18 mars. Vinnaren från respektive turnering (per format) går vidare till finalspel tillsammans med den spelare som presterat bäst sett över alla olika turneringar.

Finalspelet spelas torsdag den 1 april och kommer att streamas live via SvFF's Youtube-kanal.

FIFAe Nations Cup-kvalet spelas i maj, och vid framgångar där väntar sedan finalspel i Köpenhamn.