USA och Polen väntar i april

Nästa samlingstillfälle för damlandslaget är mellan den 5-13 april och då väntar två nya landskamper i förberedelserna inför OS i sommar. Nu är matcherna fastställda och först ut väntar regerande världsmästarna USA hemma på Friends Arena i Stockholm den 10 april, följt av bortamatch mot Polen den 13 april.
- Två intressanta och bra matcher för oss i fortsatta förberedelserna inför OS, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Bilden: Nathalie Björn mot USA under VM-matchen 2019.

Två samlingar återstår för damlandslaget i förberedelserna inför sommarens sportsliga höjdpunkt, OS i Japan. Efter dubbla landskampsvinster i februari väntar nu två nya matcher i april. Regerande världsmästarna USA kommer på besök till Friends Arena, lördagen den 10 april, innan landslaget reser till Polen för bortamatch den 13 april. Spelplatsen i Polen är ännu inte fastställd.

Förbundskapten Peter Gerhardsson ser fram emot två nya viktiga matcher i förberedelserna:

- Det känns motiverande att möta världsmästarna USA på Friends Arena och få en bra möjlighet att i april verkligen testa var vi står. Under min ledning har vi mött USA vid två tillfällen och jag hoppas nu att vi kan visa att vi tagit ytterligare steg och att vi kan mäta oss mot den här typen av allra bästa tänkbara motstånd.

- Sedan väntar bortamatch mot Polen som kom trea i sin EM-kvalgrupp och bland annat spelade oavgjort mot Spanien. Det känns viktigt och bra att vi får en ytterligare match i april för att fortsätta ta steg som lag i den här förberedelsefasen inför sommaren. Det kommer bli en bra samling med två intressanta matcher.

Nu gällande restriktioner tillåter inte att matchen mot USA spelas inför publik. SvFF hoppas dock att restriktionerna så småningom kan justeras så att publik kan tillåtas i begränsad omfattning. Skulle så ske till denna match återkommer vi med vad som gäller för biljettköp och säkerhetsåtgärder i samband med match.

- Det hade såklart varit väldigt roligt om vi haft möjligheten att ta in lite publik vid matchen mot USA på Friends Arena. Det längtar vi alla efter, både spelare och ledare. Men oavsett lovar vi att se till att det blir en riktigt intressant match, mot ett bra motstånd, att följa även från sofforna på hemmaplan.

Både matchen mot USA och matchen mot Polen kommer sändas i SVT:s kanaler.

Matcherna i april

  • 10 april, 19.10, Sverige-USA på Friends Arena.
  • 13 april, Polen-Sverige. Avsparkstid och spelplats ej fastställt.

Nationella partners