U21-landskamp mot Finland 3 juni

U21-landslaget har gjort klart med Finland om en träningslandskamp på hemmaplan 3 juni. Matchen blir den första för förbundskaptensduon Poya Asbaghi och Andreas Pettersson och det nya U21-landslaget. Samtidigt står det klart att det inte blir någon samling i mars.

Bilden: Nils Fröling var med och spelade i senaste matchen mot Finland 2019 när det blev en svensk 3-2-vinst. Anfallaren har åldern inne även för det nya U21-landslaget.

På grund av coronapandemin uteblir marssamlingen för U21-landslaget. Tanken var att det nya U21-landslaget skulle samlas för första gången för förberedelser inför det stundande EM-kvalet som drar igång i juni. Nu står det klart att så inte blir fallet.

– Om man tittar på förutsättningarna är det så klart inte det bästa sättet att förbereda sig inför den första kvalmatchen i juni. Vi hade gärna samlats hela gruppen och spelat en träningslandskamp i mars för att få till en enhet och delarna i spelet om vi anser vi behöver få till inför första matchen. Samtidigt har vi full förståelse för situationen med pandemin och någonstans får de flesta lagen infinna sig i samma situation, vi är inget undantag. Det är så klart trist, men vi har full förståelse och vi behöver också ta ansvar från landslagshåll och avvakta, säger U21-förbundskaptenen Poya Asbaghi.

Istället blir lagets första samling i juni när EM-kvalet drar igång. Sverige inleder hemma mot Luxemburg 8 juni, men har nu även gjort klart med en träningslandskamp inför kvalpremiären. Torsdag 3 juni ställs laget mot Finland. Landskampen blir den första för Poya Asbaghi och Andreas Pettersson med det nya U21-landslaget.

– Det är en viktig landskamp för oss, som blir ännu viktigare nu när samlingen i mars ställs in. Matchen mot Finland blir både den första landskampen och ett genrep inför den första EM-kvalmatchen. Det är en match jag ser väldigt mycket fram emot och som blir väldigt viktig för våra förberedelser, säger Poya Asbaghi.

När spelort och avsparkstid är beslutat uppdateras hemsidan med den infon.

Nationella partners